- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Emir Kusturica novi predsednik ruskog filmskog festivala „Duh vatre“

© Sputnik / Aleksandar MilačićRežiser Emir Kusturica
Režiser Emir Kusturica - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Novi predsednik Međunarodnog filmskog festivala debitanata „Duh vatre“, koji se svake godine održava u ruskom gradu Hanti-Mansijsk, će biti srpski režiser Emir Kusturica, izjavili su u departmanu za društvene i spoljne veze i omladinsku politiku okruga Jugra.

„Na sednici organizacionog komiteta Međunarodnog filmskog festivala debitanata ‘Duh vatre’ je potvrđena kandidatura poznatog srpskog režisera, scenariste, producenta i kompozitora Emira Kusturice za predsednika. Sednicu je vodio gubernator Jugre Natalija Komarova“, navodi se u saopštenju.

Kusturica je izjavio da ga sa Rusijom povezuju prijateljski odnosi.
„Veoma mi je drago da mogu da budem na čelu festivala u kome učestvuju mladi i talentovani ljudi i što mogu da pomognem onima koji koji žele da stvaraju dobre filmove“, piše u saopštenju.
Član organizacionog festivala, dramaturg i scenarista Marija Zvereva je rekla da su glavni zadaci festivala da se sačuva tradicija „Duha vatre“ i da se prošire njegove granice. Komarova je podvukla da će sa novim predsednikom festivala početi i nova etapa njegovog razvoja.
Festival „Duh vatre“ je 2002. godine osnovao ruski filmski režiser Sergej Solovjov u Hanti Mansijsku, a ove godine se 21. festival održava 3-6. marta 2023. godine.
Emir Kusturica i ruski pijanista Boris Berezovski - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Podkast
Kusturica: Mi smo ti maligni! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala