- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Policija uhapsila osumnjičene za eksploziju u Istanbulu, Turska optužuje Kurde /video/

© AP Photo / Emrah GurelEksplozija u Turskoj, policija
Eksplozija u Turskoj, policija - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2022
Pratite nas
Turska policija uhapsila je jednu osobu, osumnjičenu za podmetanje bombe koja je eksplodirala u prometnoj pešačkoj ulici u Istanbulu, izjavio je jutros ministar unutrašnjih poslova Turske.
On je predočio da prvi nalazi istrage ukazuju na to da su kurdski ekstremisti odgovorni za taj smrtonosni napad.
U jučerašnjoj eksploziji na aveniji Istiklal, popularnom turističkom odredištu sa brojnim prodavnicama i restoranima nadomak poznatog istanbulskog trga Taksim poginulo je osmoro ljudi, a više od 80 je ranjeno.
„Nedugo nakon detonacije policija je uhapsila jedno lice za koje se veruje da je postavilo eksplozivnu napravu“, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, prenela je agencija Anadolu.
Sojlu je rekao da je naređenje za napad na Istanbul izdato u okrugu Ajn al Arab na severu Sirije, gde je sirijski glavni štab Radničke partije Kurdistana i gde su turske snage poslednjih godina izvodile operacije protiv milicije sirijskih Kurda.
Iako nije otkrio identitet osumnjičenog, Sojlu je rekao da je privedeno još 21 lice koje se dovodi u vezu sa eksplozijom i potvrdio da prvi nalazi istrage upućuju na Radničku partiju Kurdistana (PKK) i na njenu ekspozituru u Siriji PID.
Agencija Anadolija navodi da je 50 povređenih otpušteno na kućno lečenje, dok je petoro na intenzivnoj nezi. Dvoje povređenih je u kritičnom stanju.
Teroristički napad u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SRBIJA
Žena iz Niša ranjena u eksploziji u Istanbulu
Eksplozija u Istanbulu - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SVET
U eksploziji u Istanbulu poginulo šestoro ljudi, 81 osoba povređena /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala