- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je stopirao Vasu Micića i šta kažu Pešić i Ataman?

© Foto : fiba.basketballReprezentativac Srbije Vasilije Micić na meču sa Portorikom
Reprezentativac Srbije Vasilije Micić na meču sa Portorikom - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Vasilije Micić je stopiran od strane svog kluba Efesa i neće predvoditi Srbiju u ponedeljak uveče protiv Turske u meču kvalifikacija za Mundobasket.
Zanimljivo da je selektor Turske Micićev trener u Efesu Ergin Ataman koji je optužio srpske medije da su ga provocirali pisanjem da je preinačio svoju odluku.
„Kao klub od početka smo bili protiv Micićevog igranja u reprezentaciji. Hteli smo da imamo ceo sastav na raspolganju posebno sada kada nemamo Larkina. Bio je veoma važan meč sa Barselonom u četvrtak. Baš kao što ni Barselona nije pustila Kalinića, ni mi nismo hteli da pustimo Micića. Ništa nije odlučeno zbog reprezentacija. Mi smo kao klub, Anadolu Efes, tako odlučili“, podvukao je Ataman.
Srpski selektor Svetislav Pešić nije želeo da se upušta u dublju polemiku.
„Ne želimo da to stavljamo u prvi plan pred utakmicu, želimo da se okrenemo stvarima koje možemo da kontrolišemo. Vasa je krenuo na put, imao je kartu, ali je odluka takva, kakva je. Primamo odluku tako da smo tužni, ali ne samo zato što je Vasa jedan od najvažnijih igrača, već zato što je takva doneta odluka. Ali ne bih je komentarisao, nemamo tačne detalje. Obrazoloženje je da se priprema za utakmicu protiv Barselone, ali ne bih komentarisao", rekao je Pešić.
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
SPORT
Pešić: Evrobasket nije bio debakl!
►Gost Miljanovog kornera bio je selektor Svetislav Pešić
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala