- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Uz ples i bubnjeve: Lavrov doputovao na samit G20 /video/

© Sputnik / Asatur Esaяnc / Uđi u bazu fotografijaAvion ruskog ministra Sergeja Lavrova
Avion ruskog ministra Sergeja Lavrova - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao je na indonežansko ostrvo Bali, gde će predstavljati Rusiju na samitu G20, koji će biti održan 15. i 16. novembra.
Šef ruske diplomatije dočekan je na Baliju tradicionalnim plesom u narodnim nošnjama i sa bubnjevima.
Na marginama samita, ruski ministar će imati nekoliko bilateralnih sastanaka. Kako je ranije saopštio Sputnjiku zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, ruska strana nije planirala kontakte sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom. Prema njegovim rečima, Amerikanci znaju rusku poziciju „u svim aspektima“.
Kako je planirano, ruska delegacija će na G20 izložiti niz konkretnih inicijativa u vezi sa snabdevanjem hranom i energentima, uključujući povećanje gasne saradnje sa Turskom, organizovanje isporuka velikih pošiljki žitarica i đubriva, saopštilo je ranije rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Kako je istaknuto, potencijal G20 opada zbog destruktivnih trendova usled teške situacije u globalnoj ekonomiji, izazova koji utiču na stabilnost tržišta roba, lanaca snabdevanja i finansijskog sistema. Većina njih je rezultat velikih promašaja u sferi ekonomija, nelojalne konkurencije i otvorene konfrontacije između SAD i EU na međunarodnoj areni, zaključilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala