- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija šalje mineralno đubrivo Africi - besplatno

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaMineralno đubrivo
Mineralno đubrivo - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Prva partija mineralnih đubriva iz Rusije, koja su bila blokirana u evropskim lukama, biće isporučena u Malavi, na jug Afrike, u drugoj polovini decembra ove godine, objavio je malavijski list Nyasa Times.
Kako se navodi, 20.000 tona đubriva koje se trenutno nalazi u luci Roterdam krenuće sledeće nedelje morem i stići u Malavi za 30 dana. Očekuje se da će đubrivo biti istovareno u jednoj od luka Republike Mozambik, suseda Malavija, a zatim isporučeno krajnjim primaocima. Brod koji prevozi đubrivo iznajmio je Svetski program za hranu, Ujedinjenih nacija.
U oktobru su UN prvi put zatražile od holandskih vlasti da dozvole da se ovaj teret izveze. Ruska kompanija "Uralhim-Uralkali", kojoj pripada đubrivo, saopštila je da je spremna da afričkim zemljama besplatno donira 240.000 tona đubriva koje se nalazi u skladištima EU.
Ove godine došlo je do naglog povećanja cena đubriva na svetskom tržištu, zbog čega brojna gazdinstva u afričkim zemljama ne mogu da nabave đubrivo u potrebnim količinama, što dovodi i do smanjenja zasađenih površina i do pada prinosa.
Rusko đubrivo u Stavropoljskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
RUSIJA
U evropskim lukama zarobljeno oko 280.000 tona ruskog đubriva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala