- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Papa citirao Dostojevskog, uz nadu da je mir u Ukrajini moguć

© AP Photo / Thanassis StavrakisPapa Franja
Papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Mir u Ukrajini je moguć, nećemo se pomiriti s ratom, izjavio je papa Franja tokom tradicionalnog nedeljnog obraćanja vernicima s prozora Apostolske palate u Vatikanu. On je pozvao katolike da nastave da se mole i da izražavaju „konkretnu solidarnost s braćom i sestrama u Ukrajini“.
Papa se ponovo osvrnuo na nasleđe ruskog pisca Fjodora Dostojevskog koji nas, kako je rekao, „do danas inspiriše na hrišćanstvo“.
Ovoga puta papa je citirao deo iz romana „Braća Karamazovi“ i podsetio da je Dostojevski pisao: „Ne bojte se greha ljudskog, volite čoveka i u grehu njegovom, jer ta slika božanske ljubavi i jeste vrhunac ljubavi na zemlji“.
Papa Franja je pozvao da se ulože konkretni napori da se zaštite životna sredina i živi svet na planeti.
„U vezi s tim hteo bih da podsetim na samit o klimi koji se održava u Egiptu. Nadam se da će uz hrabrost i odlučnost biti napravljeni koraci unapred na putu koji je naznačen Pariskim sporazumom“, rekao je papa.
Pre nedelju dana, vraćajući se iz posete Bahreinu, papa je rekao da voli i ruski, i ukrajinski narod i dodao da će Sveta stolica učiniti sve što može da se postigne mirovno rešenje za ukrajinsku krizu.
Papa Franja  - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
RUSIJA
Papa Franja priznao da voli i ceni ruski narod
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala