- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đula Mešter izabran za predsednika OSS

© Foto : Odbojkaški savez Srbije / Nebojša Paraušić Đula Mešter
Đula Mešter  - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2022
Pratite nas
Novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije je nekadašnji proslavljeni odbojkaš Đula Mešter.
Na vanrednoj Izbornoj skupštini Odbojkaškog saveza Srbije održanoj u nedelju, nekadašnji prvi potpredsednik OSS izabran je za novog predsednika jednoglasnom odlukom delegata.
Delegate je na početku sednice pozdravio sada već bivši prvi čovek OSS, a novi ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić.
U radnom predsedništvu vanredne izborne Skupštine OSS bili su Petar Bogunović, Zlatko Petrović i Gordan Vilimanović.
Đula Mešter je predložio, a Skupština jednoglasno usvojila predlog, da Ivan Knežević u narednom mandatu bude generalni sekretar OSS, Jelena Nikolić, prvi potpredsednik, Petar Bogunović, potpredsednik i Vesna Đurišić, potpredsednik. To je ujedno sastav predsedništva OSS.
Đula Mešter je u skladu sa Statutom OSS predložio članove Nadzornog odbora u narednom mandatu. Jednoglasnom odlukom delegata, Dragan Tadić je izabran za predsednika, a Stefan Čuković i Novak Savanović za članove Nadzornog odbora OSS.
Đula Mešter, kao i svi članovi predsedništva i Nadzornog odbora OSS izabrani su na period od pet godina, odnosno do 2028. godine.
Đula Mešter je diplomirao na Višoj mašinskoj školi u Subotici i stekao zvanje inženjera mašinstva. Govori mađarski, italijanski i engleski jezik.
Đula Mešter je jedan od naših najboljih odbojkaša svih vremena. U toku svoje bogate karijere osvojio je 12 medalja sa reprezentacijom: zlato i bronzu na Olimpijskim igrama (2000. i 1996), srebro na Svetskom prvenstvu (1998), bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996) i Svetskom Kupu šampiona (2001), srebro (2003) i dve bronze (2002. i 2004) u Svetskoj ligi, zlato (2001), srebro (1997) i dve bronze (1995. i 1999) na Evropskim prvenstvima.
Igrao je za klubove u Italiji i Grčkoj, a u domaćem prvenstvu za Spartak i Vojvodinu, sa kojom je 1996. godine osvojio 3. mesto u Kupu šampiona.
Mešter je bio predsednik SD Spartak iz Subotice, a na mesto potpredsednika Odbojkaškog saveza Srbije izabran je 2016. godine. Na mesto prvog potpredsednika OSS postavljen je 2019, dok je 2022. godine izabran za četvrtog predsednika u istoriji Odbojkaškog saveza Srbije.
► Gost emisije Miljanov korner nedavno je bio selektor odbojkašica Rusije Zoran Terzić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala