Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Šutanovac nameće novi „NATO standard“: Tuđu porodicu medijski napasti, a njegova ne sme da se pomene

CC BY 3.0 / Wikipedia/Vojska Srbije / Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Nije prvi put da se bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac bavi ne samo glavnom urednicom Sputnjika Ljubinkom Milinčić nego i njenom ćerkom.
Ovoga puta, bivši ministar odbrane je u jednom jutarnjem programu prezentovao gotovo neljudsko licemerje.
Najpre je zavapio i zakukao jer tabloidi često pišu o njegovoj supruzi i tastu, a onda je istovremeno „viteški“ ponovio da on ima pravo da pominje ćerku Ljubinke Milinčić.
Ukratko, da ponovimo Šutanovčev „vojnički argument“ dostojan bircuzu na štajgi posle šest vinjaka, koji je više puta medijski lansirao:
Dakle, Ljubinka koja medijski zastupa interese Rusije u Srbiji ima ćerku koja radi na Raša tudej i živi u Parizu – ponavlja Šutanovac iz emisije u emisiju izvlačeći pijačarski dokaz da Ljubinka u Srbiji zastupa stavove „protiv Zapada“, a svoju ćerku je „smestila u Pariz“ – na Zapad.
Na više nivoa je ova Šutanovčeva postavka mizerna, petparačka, malograđanska i pokvarena ali ćemo ovoga puta eks ministra podsetiti na samo nekoliko stvari:
Sputnjik Srbija nikada nije napisao nijedan negativan tekst o ličnim stvarima Dragana Šutanovca niti o članovima njegove porodice.
Sputnjik Srbija nikada nije pisao ni o pašnjacima ni o topljenju tenkova koje on pominje niti o ulozi nekadašnjeg ministra odbrane u svemu tome.
Sputnjik Srbija jeste imao tekst, odnosno intervju, sa Šutanovčevim tastom Miroslavom Ilićem i to tako što smo uradili veliki novogodišnji intervju 1. januara 2018. sa tom legendom srpske estrade koja nam je rekla da bi besplatno pevala za Vladimira Putina.
Dragan Šutanovac ne zna, a trebalo bi da zna, da svaka medijska redakcija, pa i Raša tudej, može da pošalje za dopisnika svog zaposlenog novinara bilo gde u svet – u Irak, London, Vašington, Skoplje, Donbas, Tiranu, Beograd, pa i u Pariz.
Šutanovac zna, ali se pravi licemerno naivan, da na isti način vojska jedne zemlje može da pošalje vojnika na prekomandu u bilo koji deo sveta ako je reč o profesionalnoj misiji i to ne znači da taj vojnik podržava politiku te države u koju je poslat na službu ili način života u njoj.
Evo, i da upoznamo Šutanovca da Jelena Milinčić, ćerka Ljubinke Milinčić, više nije ni u Parizu, niti se tamo školovala (kako je navodio u medijskim nastupima) već je u Beogradu i da je glavni urednik Raša tudeja koji će uskoro početi da radi na srpskom jeziku.
I neće ni ubuduće biti problem, da gospodin Šutanovac polemiše sa njenim javnim stavovima, argumentima, političkim pozicijama.
Ali, tužno je i provincijalno tupavo da se kao bivši ministar odbrane bavi time ko je čija ćerka i ko gde živi, a da pritom sa pravom jauče i kukumavči kad mu tabloidi stavljaju ženu i tasta na naslovnu stranu.
Ne verujemo čak ni da je takvo mizerno ponašanje po NATO standardima, uprkos svim licemernim stavovima te alijanse.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala