- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dika otkriva za Sputnjik – dva Piksijeva zahteva su donela mir u fudbalsku Srbiju

© SputnikStevan Dika Stojanović
Stevan Dika Stojanović - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Osim subjektivnih procena, iznenađujuće za fudbalsku Srbiju je da je objavljivanje spiska reprezentativaca za veliko takmičenje prošlo bez velike bure i da postoji gotovo saglasje o tome da je Dragan Stojković Piksi izabrao samo najbolje.
Jedan od razloga za mir je i činjenica da selektor sam odlučuje o svemu, što je u emisiji Miljanov korner potvrdio direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović.
Fudbaleri Srbije proslavljaju pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Katar 2022
Pratite Mundijal i Srbiju uz Sputnjik sport!
Gotovo tradicionalno, svaki put kada neki od selektora treba da objavi spisak igrača za veliko takmičenje dešavalo se nešto nepredviđeno, pojavljivala su se raznorazna imena, neki selektori su dobijali i otkaze, ali srećom to pred Mundijal u Kataru nije slučaj.
Zasluga za sve to ide na račun selektora Stojkovića, što je u emisiji Miljanov korner potvrdio Stojanović.
„Ako se sećate, on je pre dolaska izjavio da će doći samo ako ga svi budu želeli, celokupna javnost. To je bio njegov prvi zahtev, a drugi da se niko ne meša u sastav tima, da samo on odlučuje. Svojim imenom i svojom reputacijom je to uspeo da iznese“, rekao je Stojanović.
Utisak je, takođe, a potvrdili su to i fudbaleri, atmosfera u ekipi je nikad bolja i opet zasluge za to idu Stojkoviću i njegovom karakteru.
„Vodilo se računa da svi dobiju minute, da svi igraju. Mi ne odustajemo od sistema koji je već prepoznatljiv za Srbiju, svi koji igraju se uklapaju u sistem, a veoma je bitno da su igrači videli da oko tima odlučuje samo selektor, to poštuju i to je doprinelo zdravoj atmosferi“.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Katar 2022
Piksi odabrao sastav Srbije za Katar!
Kroz Piksijevu ekipu je prošlo 35 imena, ali mesta za put u Katar je bilo samo za 26 koji se uklapaju u sistem koji je Piksi, zajedno sa stručnim štabom, gradio tokom kvalifikacija.
„Mi smo sve te igrače dosta dobro znali, nismo radili sa njima, a kako je vreme odmicalo videli smo šta mogu i selektor je prilagodio igru tim igračima. Shvatili smo da ne posedujemo dovoljno kvalitetne klasične bekove, preorijentisao je selektor na igru sa tri štopera, video je da ima igrače za takvu formaciju i rezultat nije izostao. Nismo se provukli, plasirali smo se svojom igrom i na Svetsko prvenstvo i u A ligu Lige nacija. Mislim da je samo selektor bio toliko veliki optimista da ćemo uspeti. Ja sam znao sa kim radim, znao sam da će da napravi dobru igru, nisam znao da li ćemo pobeđivati, ali je on sve dobro predvideo i napravili smo dobar rezultat“, rekao je Stojanović.
► Ceo razgovor pogledajte u video-prilogu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala