- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija odavno zna protivnike, a saznala je i novi komšiluk /foto, video/

© Sputnik / Vitaliй BelousovAndrija Živković i Tijago Silva
Andrija Živković i Tijago Silva - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Tri četvrtine ekipa učesnika Svetskog prvenstva u Kataru biće smešteno unutar radijusa od deset kilometara, objavila je FIFA, predstavljajući i 32 smeštajna prostora za reprezentacije.
Za razliku od prethodnih Mundijala, neće biti selidbi, svaka ekipa će dobiti na korišćenje jedan prostor i u njemu će ostati do kraja svog učešća na turniru.
„Igrači će imati više vremena za odmor i treniranje, a osetiće i bližu atmosferu zbog blizine rivalskih ekipa i navijača“, rekao je funkcioner FIFA Kolin Smit.
Turnir će se održati na osam stadiona, a veći deo trening centara i smeštajnih kapaciteta je bio renoviran u prethodnim godinama za potrebe Mundijala.
Reprezentacija Srbije naći će se u samom centru zbivanja, u zaliv Riksos hotelu u Dohi, a najbliže komšije biće i prvi rivali na Mundijalu, ekipa Brazila, smeštena u hotelu Vestin Doha.
U neposrednoj blizini, odnosno u južnom delu Dohe biće smešteni i Kolumbija, Kostarika, Japan, Francuska, Vels, Gana, Katar i Australija.
Sever Dohe je rezervisan za Hrvatsku i Urugvaj, Južna Koreja će biti sa samoj obali, a malo dalje Tunis, Španija, Holandija, Argentina, Maroko, Senegal, Poljska, Švajcarska i SAD.
U okolini Dohe biće smešteni Portugalija, Iran, Kanada, Kamerun i Danska, a izdvojeni od svih biće Nemci na samom severu, Saudijci na jugoistoku i Belgijanci na jugozapadu Katara.
Podsetimo, Srbija će u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.
► Gost emisije Miljanov korner bio je direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala