- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ronaldov „poslednji ples“ i neostvarena želja

© AP Photo / Bernadett SzaboKristijano Ronaldo – EURO 2020
Kristijano Ronaldo – EURO 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Portugalija predvođena Kristijanom Ronaldom stigla je zaobilaznim putem do Katara. Fudbalska velesila morala je preko Severne Makedonije da krči put Mundijala, nakon što je nokautirana u svom dvorištu od Srbije, pa je dobro naučila lekciju.
Portugalci su majstori fudbala, u Evropi predstavljaju ono što je Brazil u Južnoj Americi i generalno u svetu.
Ipak, i kao takvi su se žestoko opekli u kvalifikacijama, jer su dopustili sebi da prime gol od Srbije u zaustavnom vremenu utakmice poslednjeg kola, kada je Aleksandar Mitrović glavom na drugoj stativi matirao Ruija Patrisija 2:1.
Ronaldo je bio besan kao furija, nije želeo da se pozdravi sa selektorom Fernandom Santošom, pa je bilo jasno da u Portugaliji atmosfera nije kako bi trebalo da bude.
Nikako nije dobro kada je igrač iznad selektora, pogotovo još kada se to prezentuje u javnosti.
Uprkos neuspehu i drugom mestu koje ih je odvelo put baraža, Ronaldo, Bernardo Silva, Žoao Feliks i ostali asovi uspeli su da ostave sujetu po strani, da zbiju redove i da bez većih problema na poslednjem stepeniku baraža izađu na kraj sa Severnom Makedonijom – 2:0.
Nakon što su se domogli Katara jasno je da niko neće smeti da ih potceni i da su uz Urugvaj glavni favoriti za izlaz iz Grupe H.
Spoj iskustva, talenta i mladosti je nešto što krasi Portugalce koji nikada u istoriji nisu osvojili „Zlatnu boginju“ i to je jedini pehar koji im nedostaje.
Dvaput su stizali do polufinala, ali dalje od toga nisu mogli. Ostaje da se vidi da li će uspeti da iznenade na verovatno poslednjem Mundijalu za jednog od najboljih fudbalera u istoriji ove igre – Kristijana Ronalda (37).
Raspored
24. novembar
17.00 Portugalija - Gana
28. novembar
20.00 Porugalija - Urugvaj
2. decembar
16.00 Južna Koreja - Portugalija
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala