- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Azijski tigrovi“ ne žele više da budu lak plen

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaSon Koreja
Son Koreja - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Južna Koreja je izborila deseti uzastopni put mesto u sazvežđu najboljih reprezentacija, ali je samo u dva navrata uspevala da izađe iz grupe na Mundijalima i zato mogu poneti i nadimak „redovna mušterija“. Ipak, „azijski tigrovi“ ne žele više da budu lak plen.
Do Mundijala u Kataru Južna Koreja je stigla kao drugoplasirani tim u azijskim kvalifikacijama, a imala je impresivnih 13 pobeda u 16 odigranih utakmica uz gol-razliku 35:4.
U Rusiji su Son i drugovi napravili senzaciju u grupnoj fazi, pobedivši moćne Nemce, ali su zajedno sa njima ispali već na prvom koraku.
Najbolji rezultat Južna Koreja ostvarila je pre 20 godina kada je sa Japanom bila domaćin. Tada su nokautirali velikane poput Italije i Španije, ali im se na kraju isprečila Nemačka (1:0) i to polufinale je ostalo kao najbolji i najveći rezultat selekcije sa Dalekog istoka.
Prva zvezda „azijskih tigrova“ je bez ikakve dileme Hjun-min Son iz Totenhema, koji je uprkos povredi koju je vukao, nedavno potvrdio da će predvoditi Koreju u Kataru.
U grupi H sa Portugalijom, Urugvajem i Ganom im se ne daju velike šanse da se domognu nokaut faze, ali Portugalac Paolo Bento koji vodi Koreju, ima jedan od najboljih sastava u istoriji pomenute zemlje i sigurno da ne dolazi u Katar sa „belom zastavom“.
Bento je vodio u Portugaliju od 2010. do 2014. godine, pa ima iskustva na velikim takmičenja, a kako mu naredni ugovor zavisi od onoga što uradi na SP u Kataru, jasno je da će imati visoke ambicije da Sona i drugove motiviše da budu najbolji kada je to najpotrebnije.
Raspored
24. novembar
14.00 Urugvaj – Južna Koreja
28. novembar
14.00 Južna Koreja – Gana
2. decembar
16.00 Južna Koreja – Portugalija
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala