- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rogozin: Za snage LNR i DNR biće napravljeni laki jurišni dronovi

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaBespilotne letelice na vežbama "Kavkaz 2020"
Bespilotne letelice na vežbama Kavkaz 2020 - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Vojna savetodavna grupa „Carski vukovi“ sarađuje sa više od 10 stručnjaka kako bi napravili lake jurišne dronove za snage LNR i DNR, rekao je za Sputnjik bivši šef „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
Po njegovim rečima, u zoni specijalne vojne operacije postoji potreba za dronovima, ali ne komercijalnim, koji su kupljeni na civilnom tržištu.
„Poenta nije u kupovini komercijalnih bespilotnih letelica koje nisu pravljene za to, nego u tome da se naprave, testiraju – ne negde daleko, nego ovde na poligonima DNR i LNR i odmah nakon toga na liniji fronta – bespilotni izviđački i udarni dronovi koji mogu značajno da utiču na situaciju na frontu“, rekao je Rogozin.
Kako je objasnio, dobrovoljačka grupa vojno-tehničkih inspektora „Carski vukovi“ u kontaktu je sa više od 10 ruskih proizvođača bespilotnih letelica iz različitih gradova Rusije koji imaju mogućnost da preko inspektora „dopru“ do konkretnih borbenih jedinica i da primene svoje tehnologije, da vide kako one funkcionišu, da izmene nedostatke, dobiju pozitivan rezultat i pokrenu serijsku proizvodnju za ojačavanje jedinica DNR i LNR.
Ranije je Rogozin saopštio da u zoni specijalne vojne operacije rukovodi grupom vojnih savetnika „Carski vukovi“ koja pruža vojno-tehničku pomoć jedinicama DNR i LNR.
Sergej Šojgu i Sergej Surovikin - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rogozin se oglasio iz zone specijalne operacije: Verujem Surovikinu, on je pravi general
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala