- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Danilova lekcija: „Srbija je na prvom mestu!“

© Foto : FIBADanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Danilo Anđušić, košarkaš Partizana, trebalo bi da bude primer svakom sportisti kako se odnosi prema dresu reprezentacije i sa kakvom željom se odaziva pozivu, a ego i lični interes potpuno stavlja u zapećak.
Bilo je veliko iznenađenje kada je selektor Svetislav Pešić objavio širi spisak za Evrobasket na kome se nije našao sjajni šuter, uprkos činjenici da je iza sebe imao nekoliko veoma kvalitetnih sezona u Evrokupu i Evroligi.
Nije Anđušić, poput pojedinaca, čak i sa većom reputacijom, dizao buku oko toga, odluku je prihvatio ljudski, muški, posvetio se Partizanu u koji se letos vratio po drugi put, a nagrada je stigla u vidu novog poziva Srbije.
Selektor Pešić je, sasvim sigurno, uvideo da u Anđušiću ima pouzdanu ličnost i košarkaša, uvrstio ga je ekipu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a Danilo je poziv prihvatio bez pogovora i vraćanja na prethodne situacije.
„Nemam šta mnogo da pričam o tome. Igram za reprezentaciju Srbije, meni je Srbija na prvom mestu, ako u bilo kakvoj meri mogu da pomognem svojoj zemlji, pogotovo u ovoj situaciji da odemo na Mundobasket, uvek ću biti tu“, rekao je Anđušić za Mocart sport.
Sa 14 ubačenih poena u pobedi protiv Velike Britanije u Njukaslu rezultatom 74:68 bio je jedan od lidera ekipe, a istakao je da je ekipu iznenadila atmosfera jer je u hali bilo mnogo srpskih navijača.
„Moram posebno da se zahvalim našem narodu na velikoj podršci, zaista su bili brojni, iznenadili su nas i oduševili. Bilo je jako lepo igrati pred njima“, istakao je Anđušić.
Vremena za odmor nema, srpski tim se vraća u Srbiju i u ponedeljak sledi novi izazov, duel sa Turskom u Beogradu.
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2022
SPORT
Zlata vredna lekcija iz Rusije za „srpskog snajpera“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala