- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Čerčil prekriven dvoglavim orlom: Pobuna Albanaca u Londonu /video/

© Foto : screenshot/twitter/Protest Albanaca u Londonu
Protest Albanaca u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 12.11.2022
Pratite nas
Hiljade Albanaca se okupilo u centru glavnog grada Velike Britanije protestujući protiv „diskriminacije“ vlade britanskog premijera Riši Sunaka nad Albancima i usput okačivši albansku zastavu na spomenik Vinstonu Čerčilu.
Video-snimci sa Vestminsterskog mosta u Londonu pokazuju demonstrante sa nacionalnim zastavama sa dvoglavim orlom i transparentima u rukama.
Bivši političar Najdžel Faraž je osudio je ovaj potez.
„Ove ljude nije briga za našu zemlju ili žrtve iz prošlosti. Ovo što se danas dešava u Londonu je sramota!'
Prethodno je ministarka unutrašnjih poslova Suela Brejverman izjavila da je Engleska pod invazijom pošto je od 40.000 migranata rekordnih 12.000 došlo iz Albanije nelegalno u Britaniju.
Ministarka se našla na udaru opozicionih partija i pojedinaca zbog oštrog jezika koji je ranije koristila u Donjem domu.
Ove nedelje je otkriveno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u oktobru deportovalo 350 ljudi, od kojih su više od 100 bili albanski državljani..
Skoro 7.000 ljudi stiglo je u Veliku Britaniju preko malih brodskih prelaza u oktobru, od kojih su mnogi tražioci azila.
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su oni koji su deportovani sa prethodnim krivičnim delima osuđeni za „ozbiljne“ zločine, uključujući silovanje, ubistvo i napad.
Pogled na Big Ben u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
SVET
„Engleska je pod invazijom“: Britanska ministarka u panici zbog Albanaca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala