- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski komandant otkrio namere kijevskog režima: U planu ofanziva na ruske oblasti

© AFP 2023 / Anatolii StepanovUkrajinski tenk
Ukrajinski tenk - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Ukrajinska vojska planira da tokom zime krene u ofanzivu na Belgorodsku i Kursku oblast u Rusiji, otkrio je zarobljeni komandant voda iz 53. zasebne mehanizovane brigade ukrajinskih snaga Vladimir Lepihin.
„Čuo sam da na teritoriji Rusije deluju diverzantske grupe, da sprovode subverzivne aktivnosti, ostavljaju naoružanje i eksploziv kako bi izveli sveobuhvatnu ofanzivu. Okvirno, to je planirano u zimskom periodu, kada zemlja bude tvrda i kada bude mogla da prođe vojna tehnika. Nisam baš upućen u to, ali sam čuo od instruktora da se radi o kurskom i belgorodskom pravcu“, ispričao je zarobljenik.
Ranije je ukrajinski zarobljenik, komandant voda Pavek Tkačuk rekao da je ukrajinska komanda imala u planu da u Kursku, Brjansku i Belgorodsku oblast ubaci diverzante koji su trebalo da organizuju napade na infrastrukturu.
U skladu sa ukazom predsednika Rusije Vladimira Putina od 20. oktobra na teritoriji Belgorodske, Brjanske, Voronješke, Kurske, Rostovske oblasti, Krima, Krasnodarskog kraja i Sevastopolja na snazi je režim „srednjeg nivao reagovanja“. U ovim regionima je podignut nivo zaštite važnih saobraćajnih, komunikacionih i energetskih objekata i uveden je poseban režim rada ovih objekata.
Specijalna vojna operacija u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Granatirane ukrajinske trupe na desnoj obali Dnjepra; kijevske snage pobegle iz mesta Opitno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala