- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srpska boljka je prešla na Brazil

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaTite
Tite - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Pred svako veliko takmičenje koje je igrala fudbalska reprezentacija Srbije mnogo bure se podizalo oko spiskova igrača, srećom čini se da sada postoji potpuno poverenje u odluke selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali je srpski scenario pred predstojeći Mundijal viđen u Brazilu.
Odluka selektora Titea da na spisak od 26 igrača uvrsti ofanzivca Arsenala Gabrijela Martinelija izazvala je burne reakcije.
Brazilci proslavljaju gol Nejmara - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Katar 2022
Brazilci objavili spisak – Tite napada Srbiju sa 26 fudbalera
Martineli ima 21 godinu i svega tri utakmice za seniorsku reprezentaciju, selektor Tite mu veruje, ali u to nije siguran bivši fudbaler Neto.
„Sramota! Nepoštovanje fudbala! Uraditi tako nešto znači da ne zaslužujete da budete tu. Pozvao si Martinelija, a nisi Gabigola?! Sramota! Niko u Brazilu ne zna ko je Martineli, on postiže jedva pet golova u sezoni, a Gabigol je postigao 29... Šta je Martineli uradio u evropskom fudbalu? Arsenal nije čak ni u Ligi šampiona!“, besneo je Neto.
Gabigol, koga je Neto kandidovao, jedan je od najpopularnijih fudbalera u Brazilu, nastupa za Flamengo, a za nacionalni tim je od 2016. odigrao 18 utakmica i postigao pet golova.
Mladi Martineli, međutim, veruje u svoje sposobnosti i ne želi da se osvrće na komentare.
„Svako ima svoje mišljenje, neki ljudi u Brazilu me ne poznaju, zato kažu to što kažu... Ja sam miran zbog svega, radim sve što mogu, znam koliko vredim. Daću sve za tim Brazila, pokušaću da pomognem ekipi i biće sve ovo veliko iskustvo za mene“, istakao je Martineli.
Podsetimo, Brazil je prvi rival Srbije na Mundijalu, meč je na programu 24. novembra, a spisak igrača je objavio i selektor Stojković.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Katar 2022
Piksi odabrao sastav Srbije za Katar!
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala