- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Izbacili su evropske prvake, sad hoće da zablistaju na svetskoj pozornici

© AP Photo / Antonio CalanniĐerdan Šaćiri i Granit Džaka
Đerdan Šaćiri i Granit Džaka  - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
„Sajdžije“ se poznaju u dušu. Reprezentacija koja je dugo na okupu i koja i te kako zna da igra na rezultat. Legendarni Murat Jakin nasledio je Vladimira Petkovića na klupi i samo je nastavio tamo gde je ovaj stao.
Švajcarci nisu izgubili u kvalifikacijama i na dominantan način su kao prvi iz Grupe C izborili plasman u Katar.
U dva navrata su odoleli Italijanima, aktuelnim prvacima Evrope, koji na kraju neće biti u Kataru. Osvojili su 18 bodova, ostavivši iza sebe „azure“ koji su imali 16 bodova.
Dva remija sa „azurima“ (1:1 i 0:0) bila su jasan pokazatelj da Džaka, Šaćiri i ekipa znaju šta im je krajnji cilj – odlazak u Katar direktno, nikako zaobilaznim putem kroz baraž.
Veliki broj kvalitetnih fudbalera ima Murat Jakin, dugo je zvezda bio Džerdan Šaćiri, ali će ovoga puta ta uloga nedvosmisleno pripasti kapitenu Granitu Džaki, koji igra sezonu života u Arsenalu, gde je jedna od glavnih poluga lidera Premijer lige.
Uz njega treba svakako obratiti pažnju na pomenutog Šaćirija, ali i na napadača Monaka Brila Embola koji kao od šale rešava situacije u protivničkom šesnaestercu.
Raspored
24. novembar
11.00 Švajcarska – Kamerun
28. novembar
17.00 Brazil – Švajcarska
2. decembar
20.00 Srbija – Švajcarska
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala