- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija je „crni konj“!

© Sputnik / Lola ĐorđevićKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić
Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić  - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Evropski Brazilci bio je nadimak Jugoslavije koja je nekada davno bila fudbalska velesila, a sada Srbija pod komandom Dragana Stojkovića Piksija u svakom smislu te reči to opravdava. Igra atraktivno, a rezultat ne izostaje, što su na svojoj koži osetile selekcije poput Portugalije, Norveške, Irske.
U jednom od nedavnih tekstova FIFA gde su predstavljane reprezentacije koje će se boriti u Kataru na Mundijalu, za Srbiju je upotrebljen naziv „crni konj“ kojeg svi žele da izbegnu. E, upravo to je Piksijeva Srbija.
Šampionski DNK doneo je legendarni Dragan Stojković otkako je postao selektor. Gine se za svaku loptu, ne pada se posle primljenog gola, juri se preokret.
Tako je počeo u kvalifikacijama protiv „žilavih“ Iraca na Marakani (3:2), da bi identičan scenario bio viđen protiv Portugalije u Beogradu (2:2), a završni udarac na putu ka Svetskom prvenstvu zadat je u „paklu Lisabona“, gde je heroj nacije Aleksandar Mitrović golom u 91. minutu zapečatio sudbiju Portugalije, dok je Orlove direktno lansirao u Katar.
Mitrović i Vlahović su udarne igle neke nove i moćne Srbije, ali ih muče povrede i pitanje je koliko će i kada biti spremni za izazove u Kataru.
„Dirigent“ Piksijevog simfonijskog orkestra je iskusni kapiten Ajaksa Dušan Tadić, čije lopte imaju „oči“.
Kuglice su u Kataru ponovo spojile Brazil, Srbiju i Švajcarsku, „novi kolačić“ je Kamerun, a kako Orlovi ne kriju da imaju visoke ambicije, jasno je da je polazna osnova izlaz iz grupe.
Raspored
24. novembar
20.00 Srbija – Brazil
28. novembar
11.00 Srbija – Kamerun
2. decembar
20.00 Srbija – Švajcarska
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala