- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Lavovi“ su gladni uspeha!

© AFP 2023 / KENZO TRIBOUILLARDKamerun
Kamerun - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Kamerun je jedan od pet predstavnika Afrike na Mundijalu i želi svima da „pomrsi račune“. Činjenica je da su učenici Rigoberta Songa najslabiji tim na papiru, ali to ništa ne mora da znači. Baš zbog toga što nemaju nikakav pritisak su najopasniji.
„Lavovi“ su preskočili Mundijal u Rusiji 2018. godine, s obzirom na to da su prethodni put bili akter SP u Brazilu 2014.
Sada su kroz dramu i pobedu nad Alžirom (2:1) posle neviđene drame i produžetaka uspeli da „uskoče u voz“ za Katar. Heroj pobede bio je Karl Toko-Ekambi koji je postigao pogodak u 124. minutu!
Kamerun će uz Ganu, Senegal, Tunis i Maroko biti predstavnik „crnog kontinenta“ u Kataru.
Jedna od najvećih zvezda nalazi se među stativama, u pitanju je bivši golman Ajaksa Andre Onana, koji je pojačao Inter, a glavni aduti u napadu su upravo pomenuti Toko Ekambi, Vensan Abubakar i Erik Čupo Moting iz Bajern Minhena.
Kamerunci otvaraju SP protiv Švajcarske, a Srbija ih je dobro zapamtila u jedinom odmeravanju snaga 2010. godine u Beogradu na stadionu Partizana, kada su „orlovi“ slavili rezultatom 4:3 u prijateljskom susretu.
Raspored
24. novembar
11.00 Švajcarska - Kamerun
28. novembar
11.00 Kamerun - Srbija
2. decembar
20.00 Kamerun - Brazil
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala