- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tri dileme za Piksija

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Srbije ima tu sreću da u aktuelnoj generaciji ima nekoliko desetina kvalitetnih igrača koji su u prethodnom periodu bili deo tima, upoznali se sa filosofijom selektora Dragana Stojkovića Piksija, a nadaju se i pozivu za Mundijal. Ipak, mesta neće biti za sve.
Selektor je u četvrtak uveče stigao u Beograd i očekuje se da narednih dana objavi konačan spisak 26 putnika za Katar, a pretpostavka je da će se to dogoditi u ponedeljak.
Okosnica ekipe je jasna, ali postoje i najmanje tri dileme koje će selektor rešiti pred pakovanje kofera i polazak na smotru najboljih fudbalskih ekipa sveta.
Fudbaleri Srbije proslavljaju pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Katar 2022
Šta će Srbija uraditi u Kataru? /anketa/
Golmanske pozicije su zatvorene i tu ne bi trebalo da bude dilema, Vanja Milinković-Savić je u poslednje vreme postao prvi izbor, a njemu će društvo praviti pređašnji prvi golmani ekipe, nešto iskusniji Marko Dmitrović i kolega iz mlade reprezentacije koja je bila prvak sveta, Predrag Rajković.
© AP Photo / Javad ParsaVanja Milinković-Savić
Vanja Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Vanja Milinković-Savić
Alternative su Mile Svilar i Marko Ilić, ali postoji mala verovatnoća da će se neko od njih naći na spisku, s obzirom na to da su Vanja, Marko i Predrag u prethodnom periodu imali prednost.
Dilema se, međutim, javlja kada se govori o štoperskim pozicijama, naročito jer je Uroš Spajić i dalje povređen, a sasvim je izvesno da bi Piksi želeo da ima u ekipi jednog tako iskusnog i pouzdanog defanzivca.
Fudbaleri Srbije proslavljaju pogodak - Sputnik Srbija, 1920, 02.11.2022
Katar 2022
Pratite Mundijal i Srbiju uz Sputnjik sport!
Sigurni za poslednji bedem su nosioci četiri imena, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Stefan Mitrović i Miloš Veljković, a u zavisnosti od toga koliko bude želeo centralnih defanzivaca, Piksi će odabrati još dvojicu.
U konkurenciji su iskusni Matija Nastasić, mladi Strahinja Eraković, ali i momci koji su nedavno debitovali i ostavili dobre utiske, Erhan Mašović i Srđan Babić.
© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.
Fudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.  - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Fudbaleri Srbije poziraju pred fudbalsku utakmicu između Srbije i Švedske na stadionu Rajko-Mitić u Beogradu 24. septembra 2022.
Sumnje nema u to kome će pripasti posao desnokrilnog beka, sigurni su Darko Lazović, Andrija Živković i Nemanja Radonjić, koji uspešno mogu da pokriju i poziciju na suprotnom boku, ali je tu stvari već komplikuju.
Druga dilema za Piksija je koga pridružiti Filipu Kostiću, suverenom prvom izboru na mestu levokrilnog beka – u konkurenciji su njegov imenjak Mladenović koji pleni iskustvom i sigurnošću, igrač Fiorentine Aleksa Terzić, ali i pomalo zaboravljeni Mihailo Ristić, koji se preporučio nedavnim briljantnim golom za Benfiku.
© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICSrpski fudbaler Filip Mladenović
Srpski fudbaler Filip Mladenović - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Srpski fudbaler Filip Mladenović
Kao defanzivni vezisti sigurni su Nemanja Gudelj i Saša Lukić, uz Nemanju Maksimovića koji je uvek spreman da uskoči u ekipu, a zauzeta su i sva mesta za ofanzivne veziste gde Piksi ima pravo blago – Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića i Filipa Đuričića.
Do treće dileme stižemo kada se govori o napadačima, povrede Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića kao jedinog potpuno zdravog špica ostavljaju Luku Jovića, a s tim u vezi nije isključeno da se Piksi odluči da kartu za Katar pruži još jednom udarnom napadaču.
Čini se, bar prema prethodnim spiskovima, da je najbliži tome Đorđe Jovanović, a potencijalno i Dejan Joveljić koji iza sebe ima sjajnu sezonu, ali u američkoj ligi koja se ne može pohvaliti ekstremnim kvalitetom.
© Foto : FK ČukaričkiĐorđe Jovanović
Đorđe Jovanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Đorđe Jovanović
Kako god bilo, Piksi ima slatke muke i sasvim je sigurno da neće pogrešiti, kako god odgovorio na tri dileme koje se nameću pred put u Katar.
► Gost emisije Miljanov korner je direktor reprezentacije Stevan Stojanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala