- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nemačka izdvaja milijardu evra za sajber-bezbednost Ukrajine

© AP Photo / Sergei ChuzavkovUkrajinska vojska
Ukrajinska  vojska - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Nemačka vlada je iz budžeta za 2023. godinu izdvojila dodatnih milijardu evra za podršku Ukrajini, a ta sredstva će, između ostalog, biti upotrebljena za osiguravanje bezbednosti u sajber prostoru, preneo je Rojters, pozivajući se na dokument.
„Budžet Ukrajine jasno pokazuje da naša podrška uveliko prevazilazi važne i neophodne isporuke oružja“, rekao je predstavnik stranke Zeleni u Nemačkoj Robin Vagener koji se bavi pitanjima podrške Ukrajine. Istovremeno je dodao da će deo tog novca biti namenjen za podršku grupa koje prikupljaju dokaze o „kršenju ljudskih prava i ratnim zločinima“.
Prema navodima agencije, deo sredstava će takođe biti usmeren na podršku civilnog društva u širem regionu, uključujući zaštitu novinara u Belorusiji, Rusiji i Ukrajini.
Rojters zaključuje da je izdvajanje dodatnih sredstava za Ukrajinu iz federalnog budžeta Nemačke pobeda stranke Zeleni, koja je od početka ruske specijalne vojne operacije najsnažniji zagovornik pružanja vojne pomoći Ukrajini. Pre toga se stranka protivila isporukama oružja u zone sukoba.
Nemačka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 03.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
„Špigl“: Sve više Nemaca smatra da je Rusija bila primorana da pokrene specijalnu operaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala