- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ministarstvo odbrane: Završeno prebacivanje ruskih snaga na levu obalu Dnjepra

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je jutros u 5.00 sati po ruskom vremenu završeno prebacivanje jedinca ruske vojske na levu obalu Dnjepra.
„Na području Hersona jutros u 5.00 sati po moskovskom vremenu završeno je prebacivanje jedinica ruske vojske na levu obalu reke Dnjepar. Ništa od vojne tehnike i naoružanja nije ostalo na desnoj obali. Svi ruski vojnici prebacili su se na levu obalu Dnjepra. Snage su zauzele ranije pripremljene položaje“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Takođe se ističe da gubitaka u ljudstvu nije bilo.
„Gubitaka u ljudstvu, naoružanju, vojnoj tehnici i materijalnim sredstvima nije bilo. Svim civilima koji su želeli da napuste desnu obalu pružena je pomoć u evakuaciji“, istaklo je Ministarstvo.
Kako se dodaje, ukrajinska vojska je u prethodna dva dana napredovala ne više od 10 kilometara u dva dela Hersonske oblasti.
Primenom artiljerije, avijacije i minsko-eksplozivnih barijera ukrajinske snage su zadržane na udaljenosti od 30-40 kilometara od oblasti gde su se ruski vojnici prebacivali preko Dnjepra.
Tokom prebacivanja na levu obalu oboreno je 28 projektila „Himars“ i još pet presretnuto.

Oborena 32 projektila „Himars“

Ruska PVO oborila je u protekal 24 sata 32 projektila koje su ukrajinske snage ispalile iz sistema „Himars“, pet protivradarskih raketa „Harm“, sedam dronova, saopštilo je Ministarstvo.

Odbijen napad na frontu kod Krasnog Limana

Ruske snage su odbile napad dve motorizovane jedinice ukrajinske vojske i poljskih plaćenika na području Krasnog Limana. Likvidirano je i ranjeno 90 pripadnika ukrajinskih snaga, navodi se u saopštenju.
U Zaporoškoj oblasti oboren je ukrajinski helikopter Mi-8, a na teritoriji LNR i Harkovskoj oblasti uništene su baterije haubica M777 i „Akacija“.
Kod Nikolajeva je uništeno skladište municije 28. Mehanizovane brigade ukrajinske vojske.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala