- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Veljković za Sputnjik otkriva formulu za zaustavljanje Nejmara i Brazilaca

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaMiloš Veljković
Miloš Veljković - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Na spisku reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo našlo se ime defanzivca Verdera iz Bremena Miloša Veljkovića. Može se reći – očekivano. Zapravo, vrlo je moguće da vidimo Veljkovića u prvoj postavi naše odbrane. O očekivanjima pred Svetsko prvenstvo Veljković je po objavljivanju spiska govorio za Sputnjik.
Jasno je da je Veljković očekivao da bude na spisku, ali nikada nije jednostavno. Poznato je kako se u svetu prati objavljivanje konačnih spiskova i da je uvek u pitanju drama.
Čak i dok govori za Sputnjik, Milošu zvoni telefon, stižu pohvale i čestitke.
„Naravno, očekivao sam, uvek se čeka do kraja, ali nadao sam se. Velika je stvar, svaki fudbaler sanja o tome i meni je velika čast da igram za Srbiju i da predstavljam svoju zemlju“, kaže Veljković za naš sajt.
Pa dodaje da među igračima sa spiska, njih 26, vlada dobra atmosfera.
„Dobro se poznajemo, uigrani smo, momci manje više su svi igrali u kvalifikacijama i u Ligi nacija. Znamo se i slažemo se dobro. Mislim da je spisak otprilike očekivan“, ističe srpski defanzivac.
Sa čime bi štoper Orlova bio zadovoljan, sa kakvim rezultatom?
„Ne bih sada puno da pričam, da se govori o rezultatima. Nama je cilj da damo maksimum i da pokažemo igru kakvu smo mnogo puta pokazali sa selektorom Piksijem. Ako igramo svoju igru i damo sve od sebe, onda je moguće da ostvarimo dobar rezultat. To treba da nam bude u glavi, da igramo svoj stil fudbala bez obzira ko je protivnik“, ističe Veljković.
Srbin u Nemačkoj igra u klubu koji forsira igru sa trojicom u defanzivi. To će mu svakako biti od značaja jer i Dragan Stojković Piksi forsira sličan sistem.
„Da, da, igram centralnog i u klubu. Igrao sam i desno i levo, a sada igram centralnog. Igramo sa trojicom kao u reprezentaciji, uigran sam. Bolje je tako. Osećam se dobro, imamo dobru sezonu. Ušli smo u prvu ligu, cilj nam je da pokažemo šta možemo i trenutno je dobar momenat za to“.
Protivnici?
Brazil, Švajcarska i Kamerun. Utisak je da će Orlovi imati jako težak zadatak.
„Sve su različiti rivali. Brazil ne moram ni da pričam, imaju veliki kvalitet, mnogo igrača u velikim klubovima, koji su u formi. Imaju kompletan tim. U svakoj utakmici, nema veze da li protiv Brazila ili Švajcaraca ili Kameruna moramo da damo sve od sebe da bismo došli do tri boda“.
Najteži posao za Veljkovića i našu defanzivnu liniju na Mundijalu biće da zaustave napadače Brazila koji su neverovatno ubojiti.
Među njima biće niko drugi do fudbaler Pari Sen Žermena - Nejmar.
Kako ga zaustaviti, to je magično pitanje?
„Brazilci su jaki, imaju individualni kvalitet. Naravno da je teško igrati protiv Nejmara. To treba da se uradi kao ekipa, a ne jedan na jedan. Naravno, biće situacija i jedan na jedan i dva na jedan, to nema šta, ali treba da gledamo da ih zaustavimo kao ekipa. To je manje više formula“.
Zapravo, Veljković je već jednom savladao Brazil, u finalu Mundijalita 2015. godine.
„Lepa sećanja, svakako. Ali, skroz drugačija utakmica. Ne treba sada mnogo da se misli o prošlosti“, samouvereno konstatuje Veljković na kraju razgovora za Sputnjik.
Gost emisije Miljanov korner je direktor reprezentacije Stevan Stojanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala