- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Izlazak iz Hersona nije poniženje

© Sputnik / Alekseй LebedevPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da povlačenje ruske vojske iz Hersona nije poniženje.
Na pitanje novinara da li u Kremlju smatraju da je izlazak ruske vojske iz Hersona ponižavajući, on je odgovorio:
„Ne, ne.“
Peskov je podsetio da je Hersonska oblast subjekat Ruske Federacije, taj status je potvrđen i ne može biti nikakvih izmena.
„To je subjekt Rusije Federacije. Zakonodavno je taj status potvrđen, određen. Tu ne može biti nikakvih promena“, rekao je Peskov na pitanje da li Rusija nastavlja da tretira Hersonsku oblast kao svoju teritoriju i da li će i pravno definisati status oblasti sa desne strane Dnjepra.
Komentarišići negativne ocene nekih analitičara povodom odluke o povlačenju vojske on je rekao da stručnjaka ima puno i mnogo različitih mišljenja, ali da se specijalna operacija nastavlja.
„Ima raznih eksperata, ima onih koji govore kao vi, drugih koji govore nešto drugo, ne bismo komentarisali sada ni jedne ni druge, specijalna operacija se nastavlja“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, moguće je ostvariti ciljeve specijalne operacije pregovorima, ali oni sada nisu mogući zbog stava ukrajinske strane.
On je dodao da će Rusija okončati specijalnu operaciju kada svi ciljevi budu ostvareni.
Podsetimo, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu saopštio je nedavno na sastanku sa generalom Sergejom Surovikinim, komandantom združenih snaga u zoni specijalne vojne operacije, da ruska vojska treba da se povuče na levu obalu Dnjepra.
"Izvršivši svestranu procenu trenutne situacije, predlažemo da se organizuje odbrana na levoj obali reke Dnjepar. Znam da je to veoma teška odluka. Osim toga, deo snaga i sredstava će biti oslobođen i upotrebljen za aktivna dejstva, uključujući i ofanzive na drugim pravcima u zoni operacije“, rekao je Surovikin.
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Rusija ne napušta Herson zauvek
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala