- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda ispala iz Evrope i zaradila duplo više od Partizana

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Crvene zvezde i Partizana izlaze na teren
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana izlaze na teren - Sputnik Srbija, 1920, 11.11.2022
Pratite nas
Večiti rivali su u različitom raspoloženju okončali jesen u Evropi. Zvezda je eliminisana sa međunarodne scene, dok je Partizan obezbedio „evropsko proleće“ i bar još dve utakmice u nokaut fazi Lige konferencija.
Ono što zanima svakog ljubitelja fudbala u Srbiji je koliko su crveno i crno-beli zaradili novca za plasman u grupnu fazu.
Specijalizovani sajt za koeficijente i zarade u UEFA takmičenjima objavio je zaradu svih klubova koji su ove jeseni učestvovali u grupnim fazama Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija.
Utisak je da naši klubovi uopšte nisu prošli loše, i da Partizan još može da dođe do „bonusa" tokom proleća gde će na žrebu u ponedeljak saznati ime protivnika.
Crvena zvezda je od kvalifikacija za Ligu šampiona i grupne faze Lige Evrope zaradila ukupno 12.748.813 evra.
Interesantno, Zvezda je na četvrtom mestu po zaradi od UEFA premija u Ligi Evrope - i prvi klub sa tolikim novcem koji se nije plasirao u nastavak takmičenja.
Takođe, Zvezda se nije proslavila ni kada je u pitanju koeficijent, tako da je ove sezone zaradila svega 4.000 bodova za sebe.
Što se tiče Partizana, oni su tek 13. tim po zaradi u Ligi konferencija, odnosno samo tri tima koja su se još plasirala u nastavak takmičenja su zaradila manje novca od njih.
Crno-belima sledi premija od 6.445.401 evra, a kao što rekosmo, to može da se nadogradi tokom proleća u slučaju pobeda i prolazaka u dalje runde Lige konferencija.
► O učešću srpskih klubova u evropskim takmičenjima nedavno je u emisiji Miljanov korner govorio Rade Bogdanović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala