- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Dokle više, Modriću?

© AP Photo / Robert PerryLuka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske
Luka Modrić proslavlja gol Hrvatske protiv Škotske - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Predstojeći Mundijal u Kataru biće treće uzastopno svetsko takmičenje na kome će učestvovati „kockasti“. Kao nezavisna država, Hrvati se takmiče od 1994. godine, a na prvom velikom u Francuskoj 1998. bili su treći na svetu.
Potom su na Mundijalima 2002, 2006. i 2014. ispadali u grupnoj fazi, ali su 2018. opet stekli poštovanje fudbalskog sveta plasmanom u finale protiv Francuske.
Hrvati su do Mundijala u Kataru stigli iz evropskih kvalifikacija kao najbolja selekcija u grupi H sa bodom više od Rusije, koja je kasnije suspendovana zbog situacije u Ukrajini.
Tokom kvalifikacija, Hrvatska je pobedila na sedam utakmica i izgubila samo jednom, a postigli su 21 pogodak.
Ključna utakmica bila je ona protiv Rusije na splitskom „Poljudu“ u poslednjem kolu, kada su gosti stigli sa dva boda prednosti i odgovarao im je i remi za prvo mesto. Ali, po neverovatnom pljusku, Hrvati su slavili autogolom Kudrijašova.
U 38. godini Luka Modrić je i dalje glavna zvezda „kockastih“. Iako mnogi tvrde da mu je ovo poslednji Mundijal, as Reala kaže da ne razmišlja o penziji. Pored njega, treba obratiti pažnju na „večitog mladića“ Ivana Perišića, ali i zvezdu u nastajanju, štopera Lajpciga Joška Gvardiola.
Raspored
23. novembar
11.00 Maroko - Hrvatska
27. novembar
17.00 Hrvatska - Kanada
1. decembar
16.00 Hrvatska - Belgija
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala