- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska ambasada: Putin bi mogao da prisutvuje samitu G20 u Indoneziji u onlajn režimu

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin u Kazahastanu
Predsednik Rusije Vladimir Putin u Kazahastanu - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da učestvuje u radu samita G20 u Indoneziji u onlajn režimu, pitanje se još razmatra, saopštio je portparol ruske ambasade u toj zemlji Aleksandar Tumajkin.
U saopštenju se dodaje da će rusku delegaciju na samitu, koji će se održati od 15-16. novembra na indonezijskom ostrvu Baliju, predstavljati ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.
Ministarstvo inostranih poslova Rusije potvrdilo je Sputnjiku da će Lavrov predstavljati rusku delegaciju na samitu u Indoneziji.
Sa druge strane, Rojters je, pozivajući se na portparola ministra-koordinatora za pomorska i investiciona pitanja Indonezije, Džodija Mahardija objavio da Putin neće prisustvovati samitu.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin neće prisustvovati sastanku lidera članica G20 na Baliju sledeće nedelje. Putina će predstavljati ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, koji će se jednom od sastanaka pridružiti u onlajn režimu“, citirala je zvaničnika agencija.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je juče da se razmatraju različiti foramti učešća Rusije na samitu G2, a da će odluka biti doneta narednih dana.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
RUSIJA
Blumberg: Putin ne ide na G20 - šalje Lavrova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala