- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Amerika i NATO žele da im se zaborave zločine u Avganistanu

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Istrage o zločinima SAD i NATO-a u Avganistanu se ne sprovode zbog grube ucene Vašingtona, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, govoreći na sastanku Generalne skupštine svetske organizacije.
"Zapad bi voleo da svi zaborave na neodgovorne akcije američke i NATO vojske, koje su redovno izvodile neselektivne vazdušne napade na obične Avganistance. Da ne govorimo o noćnim racijama i vansudskim ubistvima civila, uključujući žene i decu. Inače, o ovome je tek nedavno još jednom pisao Bi-Bi-Si. Nažalost, uprkos izveštajima raznih nezavisnih nevladinih organizacija o gnusnim ratnim zločinima u cilju postizanja pravde i privođenja počinilaca pravdi, istrage nikada nisu sprovedene zbog ucena Vašingtona“, rekao je Nebenzja.
Prema rečima diplomate, „ovakav cinizam nije neka vest, to je tipičan odnosa za SAD i njihove saveznike prema ratnim zločinima koje su počinili u drugim kriznim tačkama, uključujući Irak, Siriju i Libiju.
"U tom kontekstu, pokušaji zapadnih kolega da ističu samo temu kršenja ljudskih prava koje su počinile de fakto vlasti - izgledaju licemerno“, istakao je stalni predstavnik Rusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala