- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Doktor Nurković otkriva za Sputnjik šta muči Mitrovića i Vlahovića

© Foto: FSSDušan Vlahović, Aleksandar Mitrović
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Pratite nas
Kao grom iz vedra neba Srbiju je jutros protresla „informacija“ da Dragan Stojković Piksi neće moći da računa na Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića za prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila.
Izostanak udarnog tandema koji već neko vreme vuče povrede bio bi ozbiljan udarac za „Orlove“ uoči početka najveće smotre svetskog fudbala. Zato smo kontaktirali doktora Jasmina Nurkovića, uglednog fizijatra i radiologa, stručnjaka koji ima dosta iskustva i sa tretiranjem sportskih povreda.
Ono što je doktor Nurković istakao u startu je da Srbija ne bi trebalo da brine i da očekuje da i Mitar i Vlahović budu sigurno u sastavu Orlova protiv Brazila na startu Svetskog prvenstva.
„Mitrović je, prema planovima lekarskog tima, trebalo da bude oporavljen i potpuno spreman za par dana, odnosno 13. novembra. Postoje nagađanja da li će nastupiti u nedelju kada Fulam igra sa Mančester Junajtedom, ali se svakako očekuje da bude fit za dve sedmice kada počinje Mundijal. Povrede ligamenata skočnog zgloba koju je imao Mitrović ume da bude vrlo nezgodna, ali ne sumnjam da su kolege odradile odličan posao i ja očekujem da se nastavi golgeterska forma našeg napadača“, ističe Nurković u razgovoru za Sputnjik.
Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Katar 2022
Sputnjik saznaje: Vlahović će biti spreman, Mitar sporan samo za Brazil
Što se tiče informacije pojedinih medija da je „Mitrović polomio dve koščice u stopalu“, doktor Nurković sumnja u istinitost.
„Ne verujem da je istinita vest da je u pitanju 'prelom dve koščice u stopalu koji je naknadno viđen na rendgenu', jer je takav profesionalac sigurno pregledan blagovremeno i adekvatno. I da se prelomi koščica nakon tri sedmice se na rendgenu u najvećem broju slučajeva kod mladih i zdravih osoba vidi kao zarasla, bez mogućnosti da se zna kada je prelom nastao“, uverava poznati stručnjak.
© Foto: Privatna arhivaDoktor Jasmin Nurković
Jasmin Nurković, doktor - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Doktor Jasmin Nurković
Što se tiče povrede Dušana Vlahovića, ona, po doktoru Nurkiću, nije naivna, ali se uz pravilan tretman, bez žurbe može izlečiti.
„Vlahović ima povredu prepone, tj. istegnuće pripoja mišića primicača natkolenice. Takođe, vrlo nezgodna i neprijatna povreda, koja se u sportskoj medicini ne doživljava kao teška i velika, ali vrlo često može da bude nezahvalna i za pacijenta i za lekarski tim, jer može da potraje oporavak. Takva povreda mora da se leči pravilno, a nikako brže. Svakako, uz prethodnu pauzu i dodatne dve sedmice koje predstoje do početka Mundijala, očekujem da i on bude fit i spreman sto odsto“, kaže doktor Nurković.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2022
Katar 2022
Ohrabrujuće vesti iz Italije: Alegri očekuje brz povratak Vlahovića!
Naravno, uslov da obojica zaigraju protiv Brazila u tandemu je da se ne dogodi nešto nepredviđeno u naredne dve nedelje, a to potencira i naš sagovornik.
„Neću da kažem da će igrati 100 odsto obojica, ali verujem da su velike šanse i da je gotovo izvesno da će Piksi moći da računa i na Dušana i na Mitra“, zaključio je doktor Jasmin Nurković.
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala