Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Zbog vaših dela Srbija je na Kosovu a Kosovo u Srbiji“: Vučić odlikovao srpske policajce sa KiM

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Aleksandar Vučić odlikovao Nenada Đurića
Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao Nenada Đurića - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja kapetanu Nenadu Đuriću, suspendovanom direktoru Regionalnog direktorata policije Mitrovica Sever na KiM i kapetanu Aleksandru Filipoviću, koji je bio na dužnosti šefa Regionalne operative direktorata policije Mitrovica Sever.
„Ponosni smo svi jer znamo da uzvišeni deo slobode baštinimo i mi danas baš kao što su ga preživljavali i naši preci“, poručio je tom prilikom predsednik Srbije, dodajući da je zbog njihovih dela Srbija na Kosovu, a Kosovo je u Srbiji.
„Dragi Nenade i Aleksandre, vaša mirna akcija, ni protiv koga usmerena, akcija je koja vas je svrstala u red onih običnih junaka o kojima se retko govori, a to je nešto na šta možete da budete ponosni“, kazao je Vučić.
Obraćajući se Đuriću i Filipoviću, Vučić je rekao da su oni svoju državu poslušali, čak i kada se sa njenim odlukama nisu i da su uradili ono što im je srce želelo. Dodao je da su se najčasnije poneli kada su bili onemogućeni u vršenju svoje dužnosti.
Istakao je da su oni branili iskonske evropske vrednosti, bar onakve kakve bi trebalo da budu, a to je i poštovanje potpisanih međunarodnih sporazuma.
„Hvala vam što ste čuvali mir, stabilnost sve ove godine, za prkos, za veru, za nadu i ljubav koji se ste pokazali prema srpskom narodu i državi Srbiji, prema Kosovu i Metohiji“, istakao je Vučić.

„Potomci nas se neće stideti, slediće utabane staze“

Kapetan Nenad Đurić zahvalio se predsedniku Srbije na ordenu i poručio da priznanja posvećuje i deci na KiM koja su željna slobode, igre i mirnog života.
Đurić se zahvalio u i ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, kao i u ime svog saborca kapetana Aleksandra Filipovića, na uručenim priznanjima.
„Neizmerno vam hvala što danas urezujete najveći ponos u našim i bićima naše porodice, naših sunarodnika i kolega bez kojih ova priznanja ne bi bila moguća i mi ne bismo bili to što danas jesmo“, rekao je Đurić.
On je naveo da to ne bi bila moguće bez podrške države Srbije i predsednika Vučića.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Aleksandar Vučić odlikovao kapetana Aleksandra Filipovića
Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao kapetana Aleksandra Filipovića - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao kapetana Aleksandra Filipovića
„Zato predstavljaju i zalog da nas se potomci neće stideti već će slediti sada utabane staze koje vode u čisto i iskreno društvo velikih i slavnih. Želimo da ova priznanja posvetimo ne samo našoj, već svoj deci na Kosovu i Metohiji koja su samo željna slobode, igre i mirnog života“, rekao je Đurić.
Vučić je Đuriću uručio Orden zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena, koji se dodeljuje za natprosečno, uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblastima odbrane i bezbednosti.
Kapetanu Filipoviću, predsednik Srbije uručio je Zlatnu medalja za hrabrost „Miloš Obilić“, koja se dodeljuje za dela u kojima je do izražaja došla lična hrabrost.
© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Aleksandar Vučić odlikovao srpske policajce sa KiM
Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao srpske policajce sa KiM - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao srpske policajce sa KiM
Dodeli odlikovanja u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i članovi porodica odlikovanih policajaca.
Podsetimo, Đurić je suspendovan sa dužnosti prošle sedmice, odlukom Prištine, zbog sumnje na „sabotažu“ i „poziv na otpor“, a zbog izjave da policija na severu KiM neće sprovoditi odluku vlade u Prištini o podeli opomena Srbima koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice, jer je ta odluka politička i usmerena protiv srpske zajednice.
Đurićevom suspenzijom kulminiralo je nezadovoljstvo Srba na KiM, izazvano odbijanjem Prištine da izmeni odluku o preregistraciji vozila za „RKS“ tablice, posle čega su Srbi sa severa pokrajine doneli odluku da napuste sve privremene prištinske institucije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala