- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Večito mlada „crvena furija“

© AP Photo / Antonio CalanniFudbaleri Španije proslavljaju gol protiv Italije u Ligi nacija
Fudbaleri Španije proslavljaju gol protiv Italije u Ligi nacija - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Čuvena „Crvena furija“ sprema se za svoje 12 uzastopno svetsko prvenstvo na kome će probati da povrati slavu iz Južne Afrike 2010. kada se okitila titulom prvaka sveta. Luis Enrike ima na raspolaganju talentovani tim koji niko ne sme unapred da otpiše.
Španci su na putu do Katara stigli iz Grupe B evropskih kvalifikacija gde su bili prvi u grupi sa 19 bodova. Kvalifikacije su okončali sa četiri poena više u odnosu na drugoplasiranu Švedsku.
Šest pobeda i po jedan poraz i remi, bilans su snažne selekcije Luisa Enrikea koja je odigrala samo osam utakmica pošto je bila smeštena u manju grupu, sa pet selekcija. Iako je imala dobrog rivala u Švedskoj, kvalitet je preovladao na kraju.
Kvalifikacije su otvorili mršavim remijem u Grčkoj (1:1), ali je pravi šok bio poraz u Solni od Švedske (2:1) kojim je prekinuta višegodišnja serija bez poraza u kvalifikacijama za velika takmičenja.
Odluka je pala u poslednja dva kola, Šveđani su porazom u Gruziji (2:0) izgubili dva boda prednosti kolo pre kraja, Španija vezala četiri pobede uključujući i onu nad Švedskom od 2:0 poslednjeg dan i overila prvo mesto.
Iskusnim „vukovima“ kao što su Buskets, Aspilikueta, Alba i Karvahal, pridodati su mladi „lavovi“ Pau Tores, Rodri, Feran Tores, Pedri, Gavi, pa selektor Luis Enrike ima stvarno veliki talenat na raspolaganju i zadatak da prođe grupu sa Nemačkom u koju je upao.
Raspored
23. novembar
17.00 Španija – Kostarika
27. novembar
20.00 Španija – Nemačka
1. decembar
20.00 Japan – Španija
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala