- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

„Sveto trojstvo“ i tim koji se ne menja

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaFutbol. ČM-2018. Matč Braziliя - Kosta-Rika
Futbol. ČM-2018. Matč Braziliя - Kosta-Rika - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Mnogi od nas verovatno ne znaju ni da ih nađu na mapi, ali Kostarikanci u minuloj deceniji ne propuštaju velika fudbalska takmičenja. Uspon im traje koliko i karijera vrsnog golmana Kejlora Navasa koji će opet predvoditi drugare na Mundijalu u Kataru.
Kostarikanci su među poslednjima obezbedili vizu za Svetsko prvenstvo. Bili su četvrti u kvalifikacijama na tlu Severne Amerike, pa su morali u baraž gde su pobedili Novi Zeland u jednom meču u Dohi pogotkom Džoela Kembela u trećem minutu.
Popularni Tikosi su u grupnoj fazi imali 25 bodova, koliko i selekcija SAD, iz sedam pobeda, četiri remija i tri poraza, ali su zbog slabije gol-razlike (13:8) morali u baraž iako su imali bolji međusobni skor od Amerikanaca.
Tog 14. juna u baražu u Dohi trebalo je samo da opravdaju ulogu favorita protiv Novog Zelanda. Rano su dali gol preko iskusnog Kembela, ali i imali sreće jer je timu iz Okeanije VAR poništio izjednačujući gol u 39. minutu zbog faula u napadu Krisa Vuda. Čim su Novozelanđani ostali sa desetoricom u 69. minutu pobednik je bio poznat.
Tim koji dobija ne treba menjati, pa će i na ovom prvenstvu, kao i na prethodna dva „sveto trojstvo“ Kostarikanaca činiti: golman PSŽ-a Kejlor Navas, levi bek Real Solt Lejka Brajan Ovijedo i napadač meksičkog Leona Džoel Kembel.
Raspored
23. novembar
17.00 Španija – Kostarika
27. novembar
11.00 Japan – Kostarika
1. decembar
20.00 Kostarika – Nemačka
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala