- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Samuraji na bundesligaški pogon

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. ČM-2018. Matč Belьgiя - Яponiя
Futbol. ČM-2018. Matč Belьgiя - Яponiя - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Iako vole da kažu kako ih krasi upornost kamikaza i moć samuraja, Japanci nikako da se „opuste do daske“ na velikim takmičenjima. Od Francuske i Mundijala 1998. na svakom drugom svetskom prvenstvu dođu do osmine finala, a tačno 20 godina nakon što su bili domaćini SP 2002. tradicija im nagoveštava brz povratak kući.
Na putu do Katara prošli su kroz čudne azijske kvalifikacije u kojima su bili drugoplasirani u svojoj grupi u trećoj i poslednjoj rundi AFC kvalifikacija.
Ispred njih se, iznenađujuće, našla na kraju Saudijska Arabija, sa kojom su vodili veliku borbu za prvo mesto. Posle poraza od Omana i Saudijske Arabije, Japan je zabeležio šest pobeda na poslednjih sedam utakmica i izborio se za direktan plasman u Katar.
Takmičenje su okončali sa sedam pobeda, remijem i dva poraza, ukupno sa 22 osvojena boda, ali i izgradili tim koji igra fudbal na bundesligaški pogon.
Jošida, Ito, Haraguči, Endo, Tanaka, Kamada, Doan... igrači su koji vode glavnu reč u svojim klubovima u Nemačkoj.
Prva zvezda je verovatno napadač Monaka Takumi Minamino, ali će on morati da podigne nivo forme ukoliko želi da njegova selekcija bude konkurentna u Kataru.
Raspored
23. novembar
14.00 Nemačka – Japan
27. novembar
11.00 Japan – Kostarika
1. decembar
20.00 Japan – Španija
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala