- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Predsednik Dume: Tri su razloga što demokrate u Americi gube Predstavnički dom

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Državne dume Rusije
Zgrada Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Predsednik Dume Vjačeslav Volodin smatra da su razlozi za to što je Demokratska stranka izgubila većinu u Predstavničkom domu američkog Kongresa – ekonomski problemi, unutrašnji raskol i kriza vlasti.
Komentarišući rezultate izbora za američki Kongres on je na svom Telegram kanalu napisao da je Bela kuća godinama sukobila Amerikance jedne s drugima, na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi.

„Propaganda LGBT, nametanje istopolnih brakova, razaranje tradicionalnih vrednosti stvorili su duboki jaz u američkom društvu“, ocenio je predsednik Dume.

Volodin je uveren i da će se kriza vlasti u Americi produbiti kako se budu približavali izbori 2024. godine ukoliko Vašington ne bude kardinalno promenio unutrašnju i spoljnu politiku.
Prema trenutnim projekcijama, situacija u Senatu je tesna, dok u Predstavničkom domu republikanci imaju veliku prednost i malo im nedostaje da prvi dođu do 218 mesta, neophodnih za većinu u donjem domu Kongresa.
Projekcije Si-En-Ena, pokazuju da je trka u Senatu neizvesna — trenutno je 48:48, dok je u Predstavničkom domu situacija znatno u korist republikanaca — 195 mesta, prema 174, koliko imaju demokrate.
Izbori u Americi - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
SVET
Republikanci vode u trci za Predstavnički dom, glavne bitke za Senat vode se u četiri države
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala