- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jerevan očekuje posetu Putina

© Sputnik / Aleksandr Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRat u Karabahu preko noći promenio život fabrike: Umesto tašni šiju vojničke vreće za spavanje
Rat u Karabahu preko noći promenio život fabrike: Umesto tašni šiju vojničke vreće za spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa premijerom Jermenije Nikolom Pašinjanom razmotrio pripremu redovne sednice Saveta Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopštila je pres služba Kremlja.

„Održan je telefonski razgovor predsednika Rusije Vladimira Putina sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom. Razmotrena su pitanja na temu pripreme redovne sednice Saveta za kolektivnu bezbednost ODKB, kojom će predsedavati Jermenija. Sednica će biti održana 23. novembra u Jerevanu“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Navodi se da su u razgovoru razmenjena mišljenja o nizu događaja koji su se dogodili posle trilateralnog sastanka u Sočiju 31. oktobra (Jermenije, Rusije i Azerbejdžana), kao i o realizaciji postignutih sporazuma o humanitarnim pitanjima.
Jerevan računa na to da će predsednik Rusije posetiti Jermeniju 22. novembra, izjavili su u pres službi vlade Jermenije.
Poslednji samit Saveta ODKB je održan u septembru, a sazvan je zbog zaoštravanja situacije na jermensko-azerbejdžanskoj granici.
Zastave zemalja učesnica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2022
RUSIJA
Završen samit ODKB o situaciji na granici Jermenije i Azerbejdžana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala