- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Kenguri sa upalom mišića

© Foto : FK Crvena zvezdaMiloš Degenek, fudbaler Crvene zvezde
Miloš Degenek, fudbaler Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Australija u Katar stiže sa slabijim timom nego što je to bilo u prethodnih 10 ili 15 godina kada smo recimo gledali na delu majstore poput Tima Kejhila. Kenguri su do Svetskog šampionata stigli posle dugačkih kvalifikacija i penala. Na Mundijal idu miksom starijih i mlađih igrača koje je odabrao selektor Grejem Arnold.
Sokerosi su se do velikog takmičenja, petog Mundijala u nizu, domogli kroz iglene uši tako što su pobedili Peru posle penala.
Heroj je bio rezervni golman Endrju Redmejn koji je ranije zamenio Meta Rajana. Pre toga se nisu proslavili u azijskim kvalifikacijama gde su završili iza Saudijske Arabije i Japana.
Zbog poznatih domaćih zakona Australija je 16 od 20 kvalifikacionih utakmica igrala u gstima.
Kada je tim Australije u pitanju, ističe se golman Rajan, a u odbrani bismo mogli da gledamo doskorašnjeg štopera Crvene zvezde Miloša Degeneka.
Jedan od najboljih igrača u timu mogao bi da bude Ajdin Hrustić, vezista koji nastupa za Veronu u Italiji. Odličan je u prekidima i tu bi Australijanci mogli da traže svoju šansu.
Za golove će zadužen biti Metju Leki, iskusni napadač koji je u karijeri nastupao za timove kao što su Borusija Menhengladbah, Herta i Ingolštat.
Australijancima bi i izlazak iz grupe bio uspeh - i to veliki. Slabiji su nego što ih se nešto stariji ljubitelji fudbala sećaju.
Jako teško je zamisliti da Australija može dalje pored Francuske i Danske, ali... Nije i nemoguće.
Raspored
22. novembar
22.00 Francuska - Australija
26. novembar
13.00 Tunis - Australija
30. novembar
18.00 Australija - Danska
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala