Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Poruka vladike Teodosija usred Kosovske Mitrovice

© Sputnik / Teodor AnastasijevićKosovska Mitrovica proslavlja gradsku slavu - Mitrovdan
Kosovska Mitrovica proslavlja gradsku slavu - Mitrovdan - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Vladika raško-prizrenski Teodosije poručio je na proslavi gradske i hramovne slave Mitrovdana u severnim delu Kosovske Mitrovice, da je najvažnije da Srbi na KiM u ovim neizvesnim danima budu složni i jedinstveni.
"U ovim neizvesnim danima smo se svi složili samo u jednom, da sačuvamo svoju veru, ime i svoje postojanje i opstanak, kako u ovom gradu, tako i na najsvetijim prostorima našeg Kosova i Metohije", rekao je vladika Teodosije nakon sečenja kolača kod spomenika knezu Lazaru, u okviru litije koja je išla od hrama Svetog Dimitrija do spomenika.
Naglasio je da je mnogo važno da sada budemo složni i jedinstveni, kao i da imamo oko čega da se složimo.
"Današnji praznik nas je okupio i složio i pokazatelj je da samo ujedinjeni i složni možemo postići ono što je za sve nas dobro i korisno", naveo je vladika raško-prizrenski.
On je dodao da sveti Dimitrije zaštitnik i ovog grada i njegovih žitelja i poručio: " neka molitve svetog Dimitrija budu blagoslov za ovaj grad i njegove žitelje i svih žitelja našeg svetog KiM.". Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica u ostavci Aleksandar Spirić je, takođe, poručio da je važno da budemo jedinstveni i da su Srbi na KiM opredljeni za mir.
On je istakao da garant tog jedinstva svakodnevna podrška Beograda i predsednika predsednika Aleksandra Vučića i Kancelarije za KiM
"Ostajemo da još dugo slavimo Mitrovdan i budemo u trajnoj i neraskidivoj vezi sa našom državom Srbijom, poručio je Spirić.
Vladika Teodosije je prethodno služio arhijerejsku liturgiju u hrami Svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala