- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

MIP Rusije: Moskva ne pregovara sa Vašingtonom o Ukrajini

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Rusija nema nikakve preliminarne uslove za pregovore sa Ukrajinom, izuzev jednog glavnog uslova, izjavio je novinarima zamenik ministra inostranih poslova Rusije Andrej Rudenko.
„Ukrajina je usvojila zakon koji joj zabranjuje mirovne pregovore sa Rusijom. To je njihov izbor. Mi svo uvek govorili da smo spremni za te pregovore, koji nisu bili prekinuti našom krivicom“, objasnio je Rudenko.
On je dodao da sa ruske strane ne postoje nikakvi preliminarni uslovi, izuzev glavnog uslova, a to je da Ukrajina pokaže dobru volju.
Zamenik ministra je takođe istakao da Rusija ne pregovara sa Belom kućom o Ukrajini.

Nastavak prehrambenog sporazuma zavisi od mnogo faktora

Diplomata je izjavio da Moskva nije zadovoljna kako se odvija ukidanje ograničenja na izvoz ruskih proizvoda i đubriva u okviru prehrambenog sporazuma.

„Za sada ima još vremena, pratimo kako se sprovodi ovaj sporazum nakon našeg obnovljenog učešća. Kao što sam već rekao, veoma smo nezadovoljni kako se realizuje ruski deo, za koji su Ujedinjene nacije preuzele odgovornost za rešavanje problema koji su evidentirani“, naglasio je Rudenko.

Prema njegovim rečima, Rusija će prilikom odlučivanja o produženju prehrambenog sporazuma uzeti u obzir sve faktore.

O zaštitnoj zoni Zaporoške nuklearke

Zamenik ministra je dodao da se pregovori o stvaranju zaštitne zone oko Zaporoške nuklearke nastavljaju, kao i da nadležni organi razmatraju predlog Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).
Prethodno je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski, nakon pisanja zapadnih medija da Kijev podstiču na dijalog sa Rusijom, izneo ukrajinske uslove za početak dijaloga.
Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.
Bela kuća - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
RUSIJA
Vašington pozvao Kijev da pokaže da je otvoren za pregovore s Moskvom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala