Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Brnabić: Da li ćemo čuti „izvini“ nakon priznanja da je planirano ubistvo predsednika Vučića

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Sada kada smo čuli priznanje od onih koji su planirali napad na srce države, da li ćemo čuti makar jedno „izvini“ od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, nakon što je svedok saradnik na suđenju izjavio da je kriminalna grupa Belivuk-Miljković planirala ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
„Nakon svega što smo danas čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji. Njihov najveći protivnik je upravo predsednik Aleksandar Vučić“, napisala je premijerka na Tviteru.
Ona je zahvalila službama bezbednosti koje su sprečile atentat na Vučića kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije.Dodala je da borba, međutim, nije gotova i da su nalogodavci i glavni organizatori još na slobodi i van domašaja službi Srbije.
Okrivljeni svedoka Srđan Lalić rekao je danas u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.
Lalić je ispričao na suđenju da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet miliona evra kako bi se svrgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana, preneo je Tanjug.
Pripadnici ove kriminalne grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2021
Vučić: Biće skinuta glava narko-mafiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala