- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Bajdenov savetnik otkrio zašto su vođeni tajni pregovori sa Rusijom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i SAD
Zastave Rusije i SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su nedavno bile u kontaktu sa Rusijom u cilju smanjivanja rizika od primene nuklearnog oružja, izjavio je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.
„Imali smo mogućnost da kontaktiramo s Rusijom na visokom nivou, radi smanjenja rizika od primene nuklearnog oružja, kao i da bismo izvestili (Moskvu) o posledicama njegove potencijalne upotrebe. Nismo otkrivali kanale za komunikaciju kako bismo ih zaštitili“, rekao je Saliven tokom diskusije, organizovane na platformi Saveta za međunarodne odnose.
Ovako je Saliven prokomentarisao prethodno objavljeni članak „Volstrit džurnala“ u kom se tvrdilo da je poslednjih meseci imao poverljive razgovore s pomoćnikom ruskog predsednika za međunarodna pitanja Jurijem Ušakovom i sekretarem Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševom.
Saliven se takođe osvrnuo na pitanje finansiranja Ukrajine i istakao da će Kongres SAD nastaviti da pomaže Kijevu i nakon izbora 8. novembra.
On je dodao da, prema procenama Bele kuće, kako među republikancima, tako i demokratama postoje snažni glasovi za podršku i pomoć kijevskom režimu.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Vašington: Amerika podržava dijalog sa Rusijom, ali ne i o Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala