- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jednom se smrklo, drugom svanulo – dva lica nekadašnjeg tandema Zenita

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaArtjom Dzjuba i Aleksandar Kokorin
Artjom Dzjuba i Aleksandar Kokorin - Sputnik Srbija, 1920, 08.11.2022
Pratite nas
Nekadašnji napadači Zenita odlučili su tokom leta da promene sredinu. Veteran Artjom Dzjuba (36) obukao je dres turskog prvoligaša Adane, dok je njegov partner iz napada selekcije Rusije, Aleksandar Kokorin (31), spas potražio na Kipru u redovima Arisa.
Dzjuba se definitivno nije proslavio. Posle samo pet nastupa i jednog gola raskinuo je ugovor sa turskim klubom, barem ako je suditi po informacijama iz domovine.
Adana za sada nije zvanično potvrdila prekid saradnje, ali činjenica je da Rus nije bio u timu na poslednjem meču. Ugovor iskusnog napadača trebalo je da važi do 2023. uz mogućnost produžetka za još jednu sezonu.
Turski klub je trenutno četvrti na tabeli sa 23 boda iz 12 mečeva.
A dok se Dzjuba muči u Turskoj, njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije i Zenita Aleksandar Kokorin prosto blista na Kipru.
Posle dolaska Luke Jovića u Firencu, Rus je postao višak na „Artemio Frankiju“, pa je odlučio da okuša sreću na „Rajskom ostrvu“ i ispostavilo se kasnije, napravio potez karijere.
Od dolaska među zeleno-bele, Kokorin je zabeležio tri gola i tri asistencije, koji su mu doneli status najboljeg fudbalera na Kipru za mesec oktobar.
Njegov klub Aris trenutno je drugi na tabeli sa dva boda manje u odnosu na lidera Pafos, i ako Rus bude nastavio da rešeta može da računa na borbu za titulu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala