- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Volodin o optužbama protiv Rusije za mešanje u izbore u SAD: Ne mešamo se, ne mešajte se

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaVjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Rusije
Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin je izjavio da se Rusija ne meša u izbore u Sjedinjenim Američkim Državama, ali neće dozvoliti mešanje u svoje unutrašnje stvari.
Prema njegovim rečima, demokrate u SAD su opet „pokrenule staru priču“: prethodno je izdanje „Njujork tajms“ objavilo da su američki stručnjaci u oblasti digitalne bezbednosti i analitičari saopštili da Rusija navodno pokušava da se meša u izbore za američki Kongres.

„Sastavni deo naše politike je i to da je mešanje u unutrašnja pitanja suverenih država nedopustivo. Ne mešamo se i nećemo dozvoliti ni da se mešaju kod nas. Nove optužbe na naš račun su da američke demokrate opravdavaju svoj poraz na izborima za Kongres, koji će se sutra održati. (Predsednik Džozef Bajden) i njegovi partijski drugovi, će najverovatnije, izgubiti većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu. Američki narod neće glasati za demokrate samo zbog problema koji su nastali njihovom krivicom“, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Takođe, on je istakao da se trenutno rukovodstvo u SAD svim silama „hvata za vlast“.
Izbori za Predstavnički dom Kongresa na sredini predsedničkog mandata u SAD održaće se 8. novembra. Prema prognozama, republikanci bi mogli da dobiju većinu, što će im omogućiti da spreče sprovođenje predloga predsednika SAD Džoa Bajdena, člana Demokratske stranke, koji aktivno pruža pomoć Ukrajini.
Protivnik američkog predsednika Donalda Trampa dolazi ispred zgrade američkog Kongresa u Vašingtonu za vreme suđenja za Trampov opoziv - Sputnik Srbija, 1920, 04.11.2022
SVET
Kraj američkog sna: Može li pobeda republikanaca promeniti rusofobnu politiku Vašingtona /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala