- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Može li Leva „sam“?

© Sputnik / Konstantin Čalabov / Uđi u bazu fotografijaRobert Levandovski
Robert Levandovski - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Jedna od najvećih zvezda na predstojećem Svetskom prvenstvu biće fudbaler Barselone Robert Levandovski koji će na svom poslednjem Mundijalu probati da napravi veliki rezultat. Samo, pitanje je kakvu će imati pomoć od saigrača.
Na impresivan način je Poljska stigla do Svetskog prvenstva u Kataru, ali je trener Paulo Souza otišao sa klupe u decembru i preuzeo Flamengo u Brazilu.
Inače, Poljaci su bili drugoplasirani u kvalifikacionoj grupi iza Engleske. Novi selektor je Česlav Mihnijevič, a Poljaci će juriti plasman u nokaut fazu prvi put od 1986. godine.
Glavni zadatak biće mu da uklopi preiskusne i neiskusne igrače u ekipi, te da odblokira Levandovskog. Poljska će se najviše oslanjati na čuvenog napadača Bajerna, sada Barselone, koji je postigao 76 golova za reprezentaciju, ali nikada nije dao gol na Svetskom prvenstvu.
Pored Levandovskog, pažnju navijača privući će Arkadijuš Milik, Karlo Sviderski, Krištof Pjontek te Pjotr Zelinski. Mada, obično je Poljskoj bila mana to što Leva nije imao pravu podršku.
Kada se gleda grupa u kojoj će igrati Poljska, najveći favorit za prolazak dalje je Argentina, dok bi na papiru borbu za drugo mesto trebalo da vode upravo Poljska i Meksiko.
Raspored
22. novembar
19.00 Meksiko - Poljska
26. novembar
16.00 Poljska - Saudijska Arabija
30. novembar
22.00 Poljska - Argentina.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala