- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Tata se oslanja na stariju decu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaFutbol. ČM-2018. Matč Braziliя - Meksika
Futbol. ČM-2018. Matč Braziliя - Meksika - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Jedna stvar je sigurna kada je Meksiko u pitanju u Kataru: neće biti previše iznenađenja. Čuveni trener Gerardo Martino, poznat pod nadimkom Tata, često se oslanja na iste, iskusne igrače. Uđu i izađu poneki neiskusni u tim i iz tima, ali on zna kome može da veruje.
Čak je i pripremne utakmice igrao sa malim brojem igrača. Nije želeo da ekperimentiše, već da uigrava tim. Zbog toga je bio na meti dela javnosti.
Mekikanci su do Mundijala došli kroz kvalifikacije u Konkakaf zoni tako što su bili drugi na tabeli odmah iza Kanade, a ispred Sjedinjenih Američkih Država.
Veoma bitne pobede bile su u poslednja dva kola prvo protiv Hondurasa, a onda i nad El Salvadorom.
Kapiten ekipe je čuveni golman Giljermo Očoa koji je u dresu nacionalnog tima odigrao 128 utakmica i poznat je po tome što uvek za reprezentaciju brani bolje nego za klubove za koje nastupa.
Kada je napad u pitanju, Meksikanci će se oslanjati na Irvinga Lozana iz Napolija, kao i Hesusa Koronu, te iskusnog Raula Himeneza.
Meksikanci su uvek bili poznati po brzoj igri, zato i ne čudi što dosta igrača iz ovog tima nastupa u Holandiji. Ipak, utisak je da nisu jaki kao što su znali da budu, tako da bi mogli da budu i potencijalno neprijatno iznenađenje šampionata.
Podatak za kraj: ovoga puta nećemo gledati na velikom šampionatu Ćićarita Ernandeza. I još jedan: zbog poverenja koje ima u iskusne igrače koje retko menja, selektora Tatu Martina kritikovali su i čak govorili da on i ne gleda meksički domaći šampionat i mlade talente.
Raspored
22. novembar
19.00 Meksiko - Poljska
26. novembar
22.00 Argentina - Meksiko
30. novembar
22.00 Saudijska Arabija - Meksiko
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala