- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Rusija ostaje otvorena za pregovore sa Ukrajinom

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaZastavice Rusije i Ukrajine
Zastavice Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Rusija ostaje otvorena za pregovore sa Ukrajinom, ali u ovom trenutku nema načina da se oni nastave, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„U više navrata smo govorili da ruska strana ostaje otvorena kako bi ostvarila svoje ciljeve pregovora, ali smo takođe više puta skrenuli pažnju svima da u ovom trenutku ne vidimo takvu mogućnost, pošto je u Kijevu kodifikovano, tj. pretvoreno u zakon o nenastavljanju bilo kakvih pregovora sa ruskom stranom“, objasnio je Peskov novinarima.
Komentarišući članak „Vašington posta“ o pregovorima SAD sa Kijevom za podsticanje dijaloga sa Rusijom, Peskov je dodao da ne zna da li je to tačno, da ima i istinitih izveštaja, ali pre svega spekulacija.
„Ne znamo da li je to istina ili ne, jer ponavljam, ima i istinitih izveštaja, ali pre svega izveštaja koji su apsolutne spekulacije ili čiste laži. Stoga ne možemo da komentarišemo, s obzirom da nismo sigurni da je to tačno“, rekao je portparol.
Ranije je „Vašington post“, pozivajući se na lica upućena u razgovore, objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena privatno traži od ukrajinskog rukovodstva da pokaže otvorenost za pregovore sa Rusijom.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije je potpisao ukaz o stupanju na snagu odluke Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti vođenja pregovora sa predsednikom Rusije. Krajem oktobra predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Rusija spremna za pregovore o Ukrajini i pozvao Kijev da odmah prekine sva borbena dejstva.
Eksplozija u Lvovskoj termoelektrani - Sputnik Srbija, 1920, 31.10.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruski diplomata: Kijev nema nikakav predlog za rešavanje konflikta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala