- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dekijev mali je „hobotnica“: „Bez njega bi primili 110 golova“ /video/

© Foto : Jutjub/FK InterFilip Stanković
Filip Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Filip Stanković (20), sin legende Crvene zvezde Dejana Stankovića, upisao je minulog vikenda čak deset odbrana na meču holandske Eredivizije protiv Fejenorda, uprkos porazu od 2:0.
Iako čuva mrežu najgoreg tima u ligi, Volendama, mlađani Stanković s vremena na vreme privlači pažnju medija dobrim partijama i odbranama.
Istina, nije lako kada primite 35 golova na 13 utakmica, ali mnogi ljubitelji holandskog fudbala koji gledaju utakmice njegovog tima, smatraju da bi mreža Volendama bila i punija da je ne čuva sin Zvezdine legende.
„Bez njega bi primili 110 golova“, naveo je jedan navijač.
Filip u Holandiji nastupa kao pozajmljeni igrač Intera. Za sada, može da bude zadovoljan svojim učinkom, na terenu je proveo svaki minut, sakupio je veliki broj odbrana i pokazao je da je spreman za seniorski fudbal.
Prema izveštajima skauta, odlikuje ga dobar rad nogu, sjajno se snalazi kada mora da brani njima, zatim brzi refleksi jer odlično reaguje na šuteve iz blizine. Na kraju, eksplozivan je i za kratko vreme se spušta na zemlju.
© Sputnik / Lola ĐorđevićTrener Crvene zvezde Dejan Stanković
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Ono što mu je mana je što u situacijama jedan na jedan prebrzo pada na zemlju i daje napadaču mogućnost da ga lako savlada. Ni igra nogom mu definitivno nije jača strana. Iako ponekada pošalje kvalitetnu, upotrebljivu, dugu loptu, veće su šanse da ćemo videti netačno i nedovoljno dobro ispucavanje.
Bez tehnike i dobrog pregleda igre, glavni cilj mu je da se oslobodi lopte.
Dakle, u moru golmana, trenutno nema nešto što ga posebno ističe, prosečan je čuvar mreže. Međutim, ako nastavi da brani na solidnom nivou i ukoliko se posveti ispravljanju svih navedenih nedostataka, može da ima finu karijeru.
Možda ne slavnu kao tata, ali ne mogu svi da brane za Real i Mančester siti, zar ne?
► Nedavno je gost emisije Miljanov korner bio novinar Nebojša Petrović koji je govorio o Svetskom prvenstvu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala