- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Dva grada spojiće most preko Save: Novi auto-put sledeće godine /video/

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICNovi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica,
Novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma – Šabac i brze saobraćajnice Šabac – Loznica, - Sputnik Srbija, 1920, 07.11.2022
Pratite nas
Auto-put od Rume do Šapca, uključujući i most preko reke Save, biće pušten u saobraćaj u septembru iduće godine, najavio je vršilac dužnosti direktora JP „Koridori Srbije“ Aleksandar Antić.
Antić je podsetio da je krajem jula spojen novi most na Savi kod Šapca, u okviru izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.
„Taj most je do sada realizovan s nekih 96 odsto. U ovom trenutku nam je prioritet da završimo trasu auto-puta od Rume do Šapca kako bi imali tu celinu da zajedno sa mostom pustimo u saobraćaj i rok za to nam je septembar 2023. godine“, rekao je Antić.
Kako je istakao, na toj deonici auto-puta se intenzivno radi i već je počelo asfaltiranje.
„Kada je u pitanju brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, u ovom trenutku radimo na teritoriji Loznice, na nekih 18 kilometara, a očekuje nas uskoro početak radova i na teritoriji Šapca“, kazao je Antić za TV Pink.

U Srbiji se gradi 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica

Govoreći o radovima na Fruškogorskom koridoru, Antić je rekao da tu postoje dva ključna objekta — tunel Iriški venac, dugačak oko 3.550 metara kroz Frušku goru, i most preko Dunava koji će povezivati kaćku stranu sa Petrovaradinom.
Kada je tunel u pitanju, naveo je da su sa obe strane, na ulaznom i izlaznom portalu, osigurane sve kosine, pripremljeni ulazni portali i da se krenulo u bušenje desne tunelske cevi. Što se tiče mosta, prvo je izgrađen pomoćni sa koga se gradi glavni most i dodao da je do sada urađeno 140 od 387 šipova budućeg mosta.
Naveo je da se u Srbiji trenutno gradi deset auto-puteva i brzih saobraćajnica.
„To je novih 502 kilometra saobraćajne infrastrukture koju Srbija u ovom trenutku gradi i to je zaista fantastičan uspeh, pogotovo uzimajući u obzir sve okolnosti i vreme u kojem živimo, opštu krizu“, rekao je Antić.
Antić je napomenuo da je na nekim projektima angažovana čitava armija ljudi i kao primer naveo Moravski koridor gde je, kako je rekao, svakog dana gotovo 3.900 radnika sa oko 1.700 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava.
„To su neverovatne i nezabeležene stvari u istoriji srpskog građevinarstva“, kazao je Antić.
Radovi na Dunavskom koridoru - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2022
EKONOMIJA
Do kraja sledeće godine spajaju se Požarevac i Koridor 10 /foto/
Koronavirus utiče na pad berze - Sputnik Srbija
Sve o domaćoj i svetskoj ekonomiji

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala