Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić predstavniku Kvinte preneo stav Srbije povodom situacije na KiM

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa Srbima iz regiona
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa Srbima iz regiona - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Italije Antonijom Tajanijem, kojem je, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.
Vučić je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama, saopštila je služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.
„Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije“, objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju.
Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće, izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos.
On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.
Predsednik je čestitao Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta.
Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala