- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Urošević spasio Partizan i šampionsku trku u 85. minutu /video/

© Foto: FK PartizanSlobodan Urošević, Partizan - Čukarički
Slobodan Urošević, Partizan - Čukarički - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2022
Pratite nas
Fudbaleri Partizana savladali su TSC u Bačkoj Topoli u derbiju 18. kola sa 3:2 posle velike borbe i preokreta. Čovek odluke bio je levi bek Slobodan Urošević koji je doneo trijumf crno-belima pogotkom iz slobodnog udarca u 85. minutu.
Namučio se Partizan na ovom meču, pogotovo što utakmica još nije ni počela, a domaćin lako poveo sa 1:0 preko Ratkova u prvom minutu.
Tražio je Partizan dugo svoj ritam, ali je TSC bio ravnopravan rival koji je stvarao probleme Beograđanima iz kontri. Ipak, u finišu prvog dela videli smo trenutak majstorije Bibrasa Natha koji je preciznim udarcem izjednačio na 1:1.
TSC je drugo poluvreme otvorio s nekoliko opasnih napada, a pitanje je u kom smeru bi meč otišao da je Jovanović pogodio iz dobre pozicije u 66. minutu. Ovako, domaćin je kažnjen u 70. kada je Saničanin posle gužve povisio na 2:1.
Međutim, ekipa Žarka Lazetića uspela je da se vrati u meč. Igrao se 80. minut, Cvetković je odlčino proigrao Mirčevskog koji je šokirao goste - 2:2.
Mnogima se tada učinilo da Partizan neće imati snage za novi povratak, ali tako nije mislio Slobodan Urošević. Odluka Natha da mu prepusti slobodan udarac sa oko 20 metara ispostavila se kao presudna.
Levi bek je sjajno naciljao i pogodio i doneo tri boda Partizanu, ali i sačuvao kakvu-takvu šampionsku trku sa Crvenom zvezdom.
Standings provided by Sofascore
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala